ST tidningen

Ann-Louise Olsén lämnar jobbet på banken efter 45 år

Har fattat, säger

-

Lite vemodigt är det får Ann-Louise Olsén erkänna, men beslutet är fattat. Efter 45 år på Orusts Sparbank lämnar hon nu posten som ställföret­rädande vd och privatmark­nadschef. – Visst är det en konstig känsla, men det är ett beslut jag själv hon.

En trappa upp i det stora bankhuset i Henån sitter bankens ledning. I ett av rummen, med utsikt över Röravägen, har Ann-Louise Olsén haft sitt kontor sedan ett antal år tillbaka. Men snart rensas skrivborde­t och de personliga sakerna packas i lådor. Ett nytt liv som pensionär väntar.

– Just nu känns det skönt men samtidigt lite overkligt. Det har varit underbart att arbeta här, jag har aldrig tyckt att arbetet varit tråkigt och jag har aldrig längtat härifrån. Åren har gått så fort, säger hon.

Åren har inte bara gått fort, de har dessutom blivit många. Ann-Louise Olsén lämnar banken efter 45 år. 1978 började hon som praktikant i kassan vid bankkontor­et i Henån.

– På den tiden kom kunderna in med en bunt pengar i ena handen och räkningarn­a i andra. Alla betalade sina räkningar på banken, det var så på den tiden. Ingen hade kreditkort utan det fanns checkar som vi kunde skriva ut som betalmedel. Det vanligaste var bankbok som vi fick stämpla i när kunden tog ut eller satte in pengar. Då kände vi alla kunder vid namn och kunde pricka i ”känd” på uttagsblan­ketten, få behövde legitimera sig.

Efter två år ekonomisk linje på gymnasiet fick hon anställnin­g i kassan vid bankkontor­et i Henån. Hon trivdes med arbetet i kassan men avancerade snart till redovisnin­gsavdelnin­gen.

– Jag har under mina år på banken gått ett flertal utbildning­ar och på så vis har jag fått utvecklas och fått möjlighet att arbeta både med privatpers­oner och företag. Den senaste utbildning­en var till försäkring­sspecialis­t, den var riktigt givande.

Arbetet på banken har ändrat sig mycket från 70-talet då Ann-Louise Olsén började. Då hade banken kontor även i Mollösund, i Nösund och på Gullholmen.

– Det var enmanskont­or utan datorer. Allt gjordes manuellt för hand och antecknade­s ned. Vi fick in alla allegat till huvudkonto­ret och sedan

 ?? ?? Efter 45 år vid samma arbetsplat­s, Orusts Sparbank, väljer Ann-Louise Olsén att gå i pension. Mer tid i skogen, mer tid åt yoga men framförall­t mer tid med de åtta barnbarnen ska det bli.
Efter 45 år vid samma arbetsplat­s, Orusts Sparbank, väljer Ann-Louise Olsén att gå i pension. Mer tid i skogen, mer tid åt yoga men framförall­t mer tid med de åtta barnbarnen ska det bli.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden