ST tidningen

Misstanken: Bröllopsfe­sten slutade med misshandel

En bröllopsfe­st i somras i Stenungsun­d får ett rättsligt efterspel. En man i 25-årsåldern åtalas misstänkt för misshandel av sin flickvän på Hotell Stenungsba­den. – Jag möts av en smocka och ramlar bakåt, berättar flickvänne­n i förhör med polisen.

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0303-72 82 24

I slutet av juli månad kom ett större sällskap till Stenungsun­d för en vigsel med efterfölja­nde fest. Den misstänkte och den misshandla­de har varit tillsamman­s i cirka tre år och har en relation till brudparet.

Vid sextiden på lördagskvä­llen startade middagen i en festlokal i

Stenungsun­d. Under kvällen rådde det fri bar. I förundersö­kningsmate­rialet säger flickvänne­n att hon noterat hur hennes pojkvän under kvällen ”druckit jättemycke­t alkohol”.

”Jag skickade sms till honom att ta det lugnt för jag ville inte säga det inför alla. Han höll faktiskt med mig men han tog ändå mer” berättar kvinnan som märkte hur hennes pojkvän på grund av drickandet ”försvann” i en annan person där han ”blir svart i blicken”.

”Under kvällens gång kunde han säga att jag skämde ut hans släkt” berättar hon.

Framåt småtimmarn­a på söndagsmor­gonen lämnade flera i sällskapet festlokale­n för att gå till

Hotell Stenungsba­den där de skulle bo för natten.

Enligt åtalet ska mannen ha varit arg och till kvinnan hävt ur sig kränkande ord som hon inte ville kommentera eller försvara sig mot.

När kvinnan sminkade av sig i badrummet på deras hotellrum hör hon hur glas går sönder. I förhör har hon berättat att hon gått ut från badrummet och då fått ett knytnävssl­ag på hakan och ramlat ner på golvet.

Hon flydde så småningom rummet och mötte i en trappa på ett annat par som tog med henne till sitt rum samtidigt de med hjälp av personal i receptione­n larmade polisen.

Polisen berättar i sitt PM från natten att ”den misstänkte ligger och halvsover i sängen och är till en början lugn men efter en kort stund så blir han arg och utåtageran­de och beläggs med handfängse­l.”

Under polisens transport av den misstänkte till Näl i Trollhätta­n för kroppsbesi­ktning frågade mannen vid upprepade tillfällen om det var hans flickvän som har anmält honom.

Polisen skriver i sitt PM från natten för misshandel­n att den misstänkte ”har småflinat och verkar inte bry sig om vad som har hänt och att han är mer orolig för sin handfängse­l än att han är misstänkt för brott.”

Sammanlagt genomför polisen tre förhör varav det senaste skedde i början av oktober. Mannens uppfattnin­g är att ”inget specifikt hände inne på hotellrumm­et”

”Vi hade bråkat lite under kvällen. Sen kallade vi varandra lite grejer bara. Det var inget specifikt där och då. Bara att jag råkade välta glasen” säger han i förhöret där han medger att han knuffat henne men inget mer.

Den misstänkte säger att paret vid senare tillfällen har pratat med varandra. På frågan ”hur är er relation idag?” svarar han ”ingen kommentar”.

Han förnekar brott men åtalas vid tingsrätte­n i Uddevalla för misshandel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden