ST tidningen

Bodar blir till omklädning­srum vid Tjörns Ishall

Två byggbodar med en duschbod emellan blir den tillfällig­a lösningen för omklädning­srum på Tjörns Ishall. – Vi måste göra något nu för att inte tappa ungdomarna, säger Mats Pettersson, ordförande i Rönnängs IK.

- Rönnängs IK Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0303-72 82 24

Hockeyklub­ben på västra Tjörn har på sin officiella hemsida uppdaterat läget kring Tjörns Ishall.

Arbetet att bygga till och renovera den mer än 40 år gamla hallen påbörjades våren 2021. Under bygget hann dock entreprenö­ren gå i konkurs med följd att arbetet avstannade helt.

I den process som därefter inleddes tog Tjörns kommun i samråd med stiftelsen över ansvaret för bygget inklusive finansieri­ng.

Kommunen har ställt krav på att allt arbete som gjorts ska vara dokumenter­at.

”Detta är nu klart och vi kan, när alla har ritat klart och stämplat bygghandli­ng, återuppta produktion­en. Vi beräknar att vi kommer ha en byggare på plats igen i slutet av januari eller början av februari” skriver RIK på sin hemsida.

– När näste byggare kommer in ska det vara dokumenter­at och klart hur man vill fortsätta, säger Mats Pettersson, ordförande i RIK.

– Det dröjer innan omklädning­srummen kommer och vi behöver någonstans att byta om. Det är två bodar med en duschbod emellan, säger han om de bodar som ska delas av såväl hockeyklub­ben som Tjörns Konståknin­gsklubb.

Bodarna ska stå uppställda utanför A-lagets omklädning­srum. Ett temporärt byggtillst­ånd har sökts.

– Det är på väg in. Vi har inte fått det godkänt ännu, säger Pettersson.

På frågan om hur mycket som så här långt är klart med ishallen säger Pettersson:

– Jag skulle vilja säga att det är mer än 50 procent som är gjort. Nu fortsätter projektet med att göra färdigt hela ishallen, säger han.

– Nu tar man tag i det för att göra färdigt allt på en gång, säger han om det arbete som sker med start i månadsskif­tet

2024.

– Vi måste göra något nu för att inte tappa ungdomarna, säger han. januari-februari

Utåt sett skulle man kunna säga att båda klubbarna har bedrivit sin verksamhet under besvärliga för att inte säga smått

– Kris skulle jag inte vilja säga men det är klart att det är en jobbig situation för de yngre lagen. De har haft svårt med omklädning­srummen. Det har inte varit en bra situation, säger Pettersson. krisartade omständigh­eter.

– På matcher är det svårt att få omklädning­srummen att räcka till. Det har fungerat, men det har inte varit bra.

Har ni tappat spelare på grund av problemen? Eller har man haft tålamod?

– Jag skulle vilja säga att de har tålamod men att gränsen är bra nära nu. Sedan har vi kanske inte fått in de som hade kommit om ishallen hade varit färdig. Vi hade kanske fått fler som hade börjat spela hockey, säger han.

 ?? BILD: TONY BALOGH ?? Mats Pettersson är ordförande i Rönnängs IK. Hockeyklub­ben är tillsamman­s med Tjörns Konståknin­gsklubb de två klubbar som bedriver sin verksamhet i Tjörns Ishall.
BILD: TONY BALOGH Mats Pettersson är ordförande i Rönnängs IK. Hockeyklub­ben är tillsamman­s med Tjörns Konståknin­gsklubb de två klubbar som bedriver sin verksamhet i Tjörns Ishall.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden