ST tidningen

Rönnäng upp i topp efter 6–4-seger

- INNEBANDY

HockeyTrea­n södra A: Det blev 6–4 (2–1, 2–2, 2–1) hemma för Rönnäng mot Munkedal i fredagens match. Därmed är laget serieledar­e i HockeyTrea­n södra A, två poäng före Lions, efter tio spelade matcher. Lions har dessutom en match mer spelad. Munkedal befinner sig på tredje plats i tabellen efter matchen mot Rönnäng. – Väldigt skönt, kommentera­de Rönnängs ledare Erik Bergström.

Senast lagen möttes tog Munkedal en storseger med 9–4, men den här gången var det Rönnäng som var starkare. Segern var Rönnängs fjärde på de senaste fem matcherna. Rönnäng tog ledningen efter tio minuters spel, genom Carl Hermansgår­d framspelad av Melker Samuelsson.

Munkedal kvitterade till

1–1 efter 18.01, när Julius Andersson slog till på pass av Jonathan Fogelström och Max Olsson.

Rönnäng tog ledningen på nytt alldeles i slutsekund­erna av första perioden när Hannes Kristianss­on hittade rätt, assisterad av Melker Samuelsson och Carl Hermansgår­d. Efter 12.53 i andra perioden gjorde Rönnäng 3–1 genom Rasmus Robertsson och kom allt närmare segern.

Med 4.48 kvar att spela av perioden kunde Griffin NortonTibb­s göra 3–2 för Munkedal.

Rönnäng gjorde 4–2 genom Melker Samuelsson efter

15.42 – men Munkedal reducerade på nytt till 4–3 genom Max Olsson efter 19.39 av perioden. 9.21 in i tredje perioden slog Max Olsson till igen, på pass av Alexander Daly-Andersson och Jonathan Fogelström och kvitterade för Munkedal.

15.37 in i perioden nätade Rönnängs Niklas Andrén framspelad av Rasmus Robertsson och Anton Bergström – och gav Rönnäng ledningen igen.

Rönnäng punkterade matchen med ett 6–4-mål med tolv sekunder kvar att spela, återigen genom Carl Hermansgår­d. 6–4-målet blev matchens sista.

Munkedals Alexander DalyAnders­son hade tre assists, Jonathan Fogelström hade tre assists och Max Olsson stod för tre poäng, varav två mål. Melker Samuelsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Rönnäng. I nästa omgång har Rönnäng Lions borta i Lionshov Ishall, fredag 17 november 19.30.

?? ARKIVBILD: CHRISTIAN FLODIN ??
ARKIVBILD: CHRISTIAN FLODIN