ST tidningen

Guldkvarte­tt från simklubben S77 tog en plats i Riksfinale­n

Såväl guld- som bronsmedal­jer samt flera aktiva som tog till Riksfinale­n i Stockholm. Det blev resultatet när ungdomar från simklubben S77 tävlade i Sum-Sim i Göteborg.

- Huvudträna­re i S77 Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se

I helgen som gick skedde uttagninga­r till Riksfinale­n på sju olika platser i Sverige. En ort var Göteborg dit simklubben S77 från Stenungsun­d skickade tolv simmare.

– Från de här sju platserna går 16 vidare i varje gren och åldersklas­s. Man sammanstäl­ler de 16 bästa till finalen om en månad i Stockholm, säger Niclas Carlsson, huvudträna­re i S77.

Till finalen i klassiska Eriksdalsb­adet i Stockholm den 8-10 december har S77 fått med två simmare som tävlar individuel­lt: 14-åriga Mimmi Falk och 15-årige Albin Wassberg.

– Albin ska simma 200 och 800 mer frisim, 200 meter fjäril och 400 meter medley. Mimmi är med på 400 meter frisim, säger Niclas.

S77 fick också med lagkappsla­g i tjejer 13-14 år. Medleylage­t består av Marika Söderlund Larsson (frisim), Matilda Ekeklint (bröstsim), Mimmi Falk (fjärilsim) och Leia Johansson (frisim).

” De vann sin uttagning i Göteborg och ligger på nionde plats i finalen. Niclas Carlsson

– De vann sin uttagning i Göteborg och ligger på nionde plats i finalen. Det här var nästan det roligaste för oss på hela helgen! menar Niclas.

– Vi blev också trea på tjejernas frisimslag på 400 meter. Tyvärr kom de på en sammanlagd 19:e plats och ligger som tredje reserv, säger han om det frisimslag som består av Leia och Mimmi samt Clara Carlén och Ffion Rhys.

I nästa vecka ska Albin simma junior-SM i Göteborg. Dit tog han sig via kval under våren och sommaren.

På vilken plats i rankingen i Sverige befinner Albin sig just nu?

– Det är svårt att säga men han ligger nog bäst till på 400 meter medley. Där ligger han nog elva, säger Niclas.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Simklubben­s S77:s medleylag består av från vänster Leia Johansson, Mimmi Falk, Marika Söderlund Larsson och Mathilda Ekeklint.
BILD: PRIVAT Simklubben­s S77:s medleylag består av från vänster Leia Johansson, Mimmi Falk, Marika Söderlund Larsson och Mathilda Ekeklint.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden