ST tidningen

Prisvärd husmanskos­t utan att glänsa på Ti Amo

Ti Amo på Strandväge­n i Stenungsun­d serverar smakfull och prisvärd husmanskos­t till lunch. Dock utan att glänsa. Det var ST-tidningens lunchpatru­ll överens om efter sitt besök.

- Redaktione­n

Ti Amo betyder på italienska.

Riktigt på den nivån hamnar kanske inte lunchmaten på den italienska restaurang­en/pizzerian i centrala Stenungsun­d.

Men ändå.

Det var absolut

”Jag värt älskar att dig” besöka restaurang­en som både har för lunch och på kvällstid.

På kvällarna har Ti Amo haft en rad olika aktivitete­r under åren som gått. Allt från afterwork, livemusik, livesänd sport på storbildss­kärm till salsadans.

Och visst är Ti Amo lite av en institutio­n i Stenungsun­d vid det här laget. Restaurang­en etablerade­s 1995 och tidigare har bland annat Konsum och biblioteke­t haft sina lokaler här.

Av de lunchrätte­r som vi testade var alla tre till belåtenhet utan att sticka ut på något sätt.

Fläskfilé med stekt potatis passade öppet en hungrig lunchgäst. Köttet och potatisen smakade bra och såsen var också god, om än något pepprig.

Pasta med kyckling i en gräddig sås var en helt okej rätt och portionen som serverades var generös. Men rätten överraskar inte på något sätt.

En tredje rätt som vi testade var en väl tilltagen kebabrulle, och den föll oss också i smaken.

I övrigt kan vi nämna att salladsbor­det var en bra start på lunchen. Här fanns både pizzasalla­d, gurka, tomat, oliver, ananas, pastasalla­d, majs och flera sorters såser.

Det hemlagade ”pizzabröde­t”, som serveras under varje lunch, var kanske dagens höjdpunkt. Färskt och gott och perfekt att ha till salladen eller maten.

Miljön kan man dock diskutera. Det känns inte som en lunchresta­urang 2023, utan det doftar snarare 90-tal och barhäng över alltsamman­s.

Men annars är atmosfären trevlig. Trots en jämn ström med gäster kändes det lugnt och avslappnat, och ljudvolyme­n är låg.

Kaffe och en liten kaka var en bra avslutning på måltiden.

” Trots en jämn ström med gäster kändes det lugnt och avslappnat, och ljudvolyme­n är låg.

 ?? BILDER: REDAKTIONE­N ?? Ti Amo på Strandväge­n har funnits sedan 1995. Restaurang­en har öppet både för lunch och på kvällstid.
BILDER: REDAKTIONE­N Ti Amo på Strandväge­n har funnits sedan 1995. Restaurang­en har öppet både för lunch och på kvällstid.
 ?? ?? Fläskfilé med stekt potatis var en av rätterna ...
Fläskfilé med stekt potatis var en av rätterna ...
 ?? ?? ... liksom kycklingpa­sta.
... liksom kycklingpa­sta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden