ST tidningen

Vemodigt när Blomsterha­vet i Rönnäng stänger efter 16 år

Det är med vemod som Ulrika Olausson bestämt sig för att stänga sin blomsterbu­tik i Rönnäng. Nu väntar nya äventyr. – Jag vill prova något annat och man ska inte dö nyfiken, säger hon.

-

Inne i den mysiga butiken Blomsterha­vet trängs gröna växter med utvalda vackra ting att pryda hemmet med. Ulrika Olausson har precis betjänat en kund som beklagar att butiken snart ska upphöra.

– Vi flyttade butiken hit från Häggvall år 2007 och har trivts fantastisk­t bra. Men nu känner jag att jag vill prova något nytt och stänger därför butiken runt jul troligen. Det har varit en härlig tid men jag vill prova något annat och man ska inte dö nyfiken, säger hon.

I början av 2000-talet hade hon blomsterbu­tiken i Häggvall under flera år, men kände till slut att hon behövde en egen lokal.

– Vi är riktiga Tjörnbor och bodde då i Djupvik. Vi fick reda på att den här fastighete­n var till salu i Rönnäng och åkte och tittade på den. Barnen älskade huset direkt och vi slog till. Tidigare har Elektromar­in haft sin butik här och nästan allt är original sen huset byggdes. Bättre affärsläge än det här finns nog inte, berättar Ulrika Olausson.

När butiken öppnade 2007 var politiker från kommunen på plats för att klippa av invignings­bandet.

– Det var en stor händelse att Rönnäng fick en blomsterbu­tik. Vi hade över 200 kunder på tre timmar den dagen. Det var så stort, säger Ulrika Olausson.

Under åren som gått har hon träffat många Tjörnbor

ibåde sorg och glädje.

– Det är ju så när man arbetar som florist, man möter olika livsöden. Men tiderna förändras och jag känner att jag har mer att ge, jag har inte riktigt glöden som krävs för att driva butiken vidare. Jag älskar mitt jobb, det är inte det, men jag vill göra något annat, säger hon.

Vad hon ska göra efter nästan 30 år inom floristyrk­et vill hon inte riktigt avslöja.

– Jag förstår att folk är nyfikna, men man får följa mig på sociala medier så kommer det snart nyheter, säger hon.

De senaste åren har hon arbetat själv i butiken, utan anställda. Det har fungerat bra men har också varit en av anledninga­rna till att hon valt att ha butiken stängd under lågsäsong.

– När jag var ung orkade jag jobba mer, då hade man ju en otrolig energi trots att jag hade små barn att ta hand om. Nu måste jag återhämta

” Jag förstår att folk är nyfikna, men man får följa mig på sociala medier så kommer det snart nyheter. Ulrika Olausson

 ?? ?? Blomsterha­vet har en av Rönnängs bästa butiksläge­n.
Blomsterha­vet har en av Rönnängs bästa butiksläge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden