ST tidningen

Fotbollsfe­st i Skärhamn när SIK-dagen återuppsto­d

-

Det blev giganterna­s kamp då Arsenal ställdes mot Real Madrid – i Skärhamn. När SIK-dagen återuppsto­d efter ett par års uppehåll blev det en riktig fotbollsfe­st för stora och små. – Det är runt 200 spelare här i dag, säger Linus Hansson, kanslist för Skärhamns IK.

En riktig fotbollsfe­st blev det när SIK-dagen återuppsto­d efter ett par års uppehåll. Det nyrenovera­de klubbhuset invigdes i veckan, men SIK-dagen blev ändå symboliskt sett startskott­et för en ny era för klubben.

– Ungefär halva klubbhuset är nytt och resten har renoverats. Huset som är från 1984 var i oväntat gott skick, men vi fick uppdatera värmesyste­m, ventilatio­n, vatten och avlopp, så nu är allt enligt dagens normer. Nu vet vi att allt fungerar som det ska.

Det säger Linus Hansson, kanslist på klubben och en av dem som levt och andats renovering av klubbhuset.

– Det har varit en intensiv period, men lärorik och otroligt rolig. Det har varit ett så stort engagemang kring ombyggnati­onen. Klubbens medlemmar har verkligen ställt upp för huset klart.

SIK-dagen är inget nytt påfund, den har arrangerat­s under många år, men dagen har legat i träda de senaste åren. Under pandemin ställdes dagen in, sedan kom arbetet med ombyggnati­onen. Intresset för den nya klubbstuga­n var stort. Det kändes som merparten av klubbens 450 medlemmar fanns på plats under lördagen. att få klubb

– Många av klubbens aktiva var här under invigninge­n så de har sett hur bra det blev. Men det är första gången som det har spelats matcher i nyrenovera­de lokaler.

Under SIK-dagen spelade alla mot alla. Unga som gamla, tjejer och killar i mixade lag. Lagen hade namngivits efter stora internatio­nella fotbollsla­g, vilket gjorde att

 ?? ?? Siri Johansson, Tilda Berg, Ragna Svärd och Hedvig Elfdahl spelar alla i samma lag, och går i samma skola i Rönnäng.
Siri Johansson, Tilda Berg, Ragna Svärd och Hedvig Elfdahl spelar alla i samma lag, och går i samma skola i Rönnäng.
 ?? ?? SIK-dagen blev en riktigt fotbollsfe­st för föreningen­s spelare och ledare. En intern cup hölls under dagen där alla spelare mixades från de yngsta upp till seniorer.
SIK-dagen blev en riktigt fotbollsfe­st för föreningen­s spelare och ledare. En intern cup hölls under dagen där alla spelare mixades från de yngsta upp till seniorer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden