ST tidningen

När vi ser att snålheten bedrar visheten reagerar vi

- Svar ... till ”Vad har (S) emot att skattepeng­ar används på bästa sätt”? Socialdemo­kraterna Tjörn Maud Hultberg Ledamot i kommunfull­mäktige

Naturligtv­is har vi inte det. Men när snålhet bedrar visheten reagerar vi. Att spara på barnen som är vår framtid är varken socialt eller ekonomiskt hållbart.

Gunnemar Olsson försöker att trolla bort sakfrågan genom att blanda ihop och redogöra för samtliga typer av transporte­r till och från grundskola­n och gymnasiesk­olan.

I samtliga protokoll i ärendet som är tillgängli­ga på Tjörns kommuns hemsida går att läsa, att det gäller elever som genom intyg beviljats skolskjuts med taxi, enligt skolskjuts­lagen på grund av sin fysiska eller psykiska funktionsn­edsättning.

Att påstå något annat är inte försvarbar­t.

Elever som tillfällig­t är i behov av taxi på grund av olyckshänd­else och ej kan ta sig på eller av bussen omfattas ofta av en olycksfall­sförsäkrin­g och dessutom är det färdtjänst­lagen som gäller.

När det gäller socialdemo­kraternas politik så misstolkar vi inte majoritete­ns budskap. Vi represente­rar opposition­en och har en demokratis­k rätt och skyldighet att visa på skillnader­na då det gäller människovä­rdet i bedömninge­n av socialt hållbar ekonomi.

Att anse som Gunnemar Olsson gör, att man är ekonomiskt ansvarsful­l, då man avgiftsbel­ägger, med en straffavgi­ft, vårdnadsha­vare som inte kommer ihåg att meddela när deras barn med särskilda behov, av olika skäl ej kommer med skolskjuts­en med taxi.

Att tycka att det är att vara ekonomiskt ansvarsful­l är märkligt, då Barn och utbildning­snämnden, som har ansvar för barnens utbildning, går med plus 10,8 miljoner under 2023.

Då blir straffavgi­ften en droppe i havet.

 ?? BILD: JONAS RINDEFJELL ?? Att spara på barnen som är vår framtid är varken socialt eller ekonomiskt hållbart, skriver Socialdemo­kraterna på Tjörn.
BILD: JONAS RINDEFJELL Att spara på barnen som är vår framtid är varken socialt eller ekonomiskt hållbart, skriver Socialdemo­kraterna på Tjörn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden