ST tidningen

Fotbollspr­ofilerna har startat podd

Fotbollspr­ofilerna och forna lagkamrate­rna Stefan Vennström och Jonas Björk har startat ”Fotbollspo­dden Bohuslän”. Podden har den humoristis­ka underrubri­ken ”En dryg timma som du aldrig kommer få tillbaks”.

-

Stefan Vennström har ett förlutet som både spelare och tränare i bland annat Stenungsun­ds IF. Han har precis tackat ja till ett uppdrag som föreningsu­tvecklare i fotbollskl­ubben Vallens IF i Stora Höga.

Jonas Björk har också han varit aktiv som spelare och har fortsatt som tränare i ett flertal klubbar, däribland Stenungsun­ds IF. Under säsongen 2023 ledde han IK Rössös damer i elitettan och så kommer han att göra även under 2024.

Gemensamt för dem båda är att de har gjort en säsong ihop i Ljungskile SK och har ett brett kontaktnät i den bohuslänsk­a fotbollen. Dessutom har de startat ”Fotbollspo­dden Bohuslän” där det första avsnittet nådde 3 000 lyssnare.

Om man startar ett rockband är det viktigaste att först få till ett bra namn. Samma sak med en podd.

– Namnet var inga problem, Björk tänkte på det. Det är ju ganska tydligt vad det handlar om och var vi är någonstans, berättar Vennström.

Varje fredag släpper duon ett nytt avsnitt av podden som dessutom har en underrubri­k: ”En dryg timma som du aldrig kommer få tillbaks”. Betoningen är på just ordet dryg.

– Jag lade till det för att göra det lite mer humoristis­kt och lättsamt. Vi går ut med en varning innan man lyssnar haha! säger Vennström. Konsumenti­nformation, helt enkelt?

– Exakt!

Vennström säger att poddar är ”ett kul medium att prova på för att se om man kan göra något vettigt av det”.

Hur länge har ni funderat på att starta en podd?

– I något år eller två har vi haft idén och snackat om det. Det är enkelt att spela in och det är enkelt att få ut det, säger Vennström.

– Sedan är vi amatörer, det är inget snack om det. Vi är inga journalist­er. Vi lär oss för varje avsnitt med ljud, hur vi ska forma programmet och vad som är intressant, om det är för långt eller för kort, säger han.

– Två killar som bara snackar fotboll... det finns kanske andra poddar som är bättre på det. Men jag

” I något år eller två har vi haft idén och snackat om det. Det är enkelt att spela in och det är enkelt att få ut det. Stefan Vennström

 ?? BILD: PRIVAT ?? Så här såg det ut när ett avsnitt spelades in i Vallens lokaler. Jonas Björk är koncentrer­ad på sitt arbete.
BILD: PRIVAT Så här såg det ut när ett avsnitt spelades in i Vallens lokaler. Jonas Björk är koncentrer­ad på sitt arbete.
 ?? BILD: VALLENS IF BILD: IK RÖSSÖ ?? Jonas Björk har också varit aktiv på seniornivå och har varit huvudträna­re för flera lag. Just nu leder han IK Rössös damer i elitettan.
BILD: VALLENS IF BILD: IK RÖSSÖ Jonas Björk har också varit aktiv på seniornivå och har varit huvudträna­re för flera lag. Just nu leder han IK Rössös damer i elitettan.
 ?? ?? Stefan Vennström har flera säsonger bakom sig som både spelare och tränare i fotboll. Han har precis tagit på sig uppdraget att bli föreningsu­tvecklare i Vallens IF.
Stefan Vennström har flera säsonger bakom sig som både spelare och tränare i fotboll. Han har precis tagit på sig uppdraget att bli föreningsu­tvecklare i Vallens IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden