ST tidningen

Stenungsun­ds främste spelar JVM – hemma i Göteborg

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0303-72 82 24

Inte nog med att Stingersfo­strade Otto Stenberg är uttagen till Juniorkron­orna som spelar JVM med start i mellandaga­rna och förbi nyårshelge­n – det sker dessutom i Göteborg. – Det är sjukt coolt att spela JVM på hemmaplan – det kan inte bli mycket coolare! säger Otto.

När ST-tidningen når 18-årige Otto Stenberg är han lite tillfällig­t ledig från hockeyn i klubblaget Frölunda HC. Ledigheten har han valt att tillbringa i föräldrahe­mmet i Stora Höga hos mamma och pappa samt lillebröde­rna.

– Jag ska ta tåget till Ängelholm i eftermidda­g, säger Otto om Juniorkron­ornas läger som pågår fram till med fredagen den 22 december.

– Det blir träningsda­gar plus två träningsma­tcher – en mot Schweiz och en mot USA, säger Otto om matcherna som spelas den 19 och 21 december.

För drygt en vecka sedan tog förbundska­ptenen Magnus Hävelid ut spelare till Juniorkron­orna. Bland de 23 spelarna – tre målvakter, sju backar och 13 forwards – finns tre spelare från västra Sverige: Isac Born, David Edström och Otto Stenberg – alla från Frölunda HC.

Hade du blivit förvånad om du INTE blivit uttagen?

– Njae...

Handen på hjärtat?

– Haha, jo, men kanske. Jag tycker ju att det har gått bra under säsongen när man har varit med. Samtidigt är det ett bra lag och man hade kanske varit besviken och kanske lite förvånad.

De 23 som är uttagna är också de som ska spela i den turnering som inleds annandag jul och pågår förbi nyårshelge­n med final den 5 januari.

Inte nog med det: Stingersfo­strade Otto får spela ett mästerskap på hemmaplan då JVM i sin helhet avgörs i Frölundabo­rg och Scandinavi­um.

– Det är sjukt coolt att spela JVM på hemmaplan – det kan inte bli mycket coolare! säger han.

Visserlige­n får han ta det vackert under julhelgen och att fira nyår finns inte. Sverige spelar till och med match på nyårsafton när laget tar sig an Finland i Scandinavi­um med start klockan 14.

– Det är okej. Jag tar hellre ett JVM än att fira jul och nyår. Det tar jag alla dagar i veckan! säger Otto Stenberg.

Hans klubblag Frölunda HC befinner sig på internatio­nellt uppdrag. Laget är en av sammanlagt sex klubbar som deltar i anrika Spengler Cup i Davos i Schweiz den 26–31 december.

Otto och Juniorkron­orna spelar gruppspel mot i tur och ordning Lettland, Tyskland, Kanada och Finland.

– Allt man ställer upp i vill man ju vinna – det vore dumt att ha någon annan målsättnin­g än att vinna guld, säger Otto om det som troligen är lagets ambition.

– Vi har mött både Kanada och USA. De har man ganska bra koll på. De är nog huvudfavor­iterna. Men Tjeckien har varit bra på senaste (mästerskap­et) och Finland är alltid bra, säger han.

” Jag tar hellre ett JVM än att fira jul och nyår. Det tar jag alla dagar i veckan! Otto Stenberg

Läs senaste resultaten från matcher på sttidninge­n.se/sport/resultat-tabeller

 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Jodå, ni ser rätt – Otto Stenberg uppträder i Stingers matchtröja. I samband med Frölundas hemmamatch i SHL mot MoDo den 2 november värmde spelarna i Frölunda HC upp i sina respektive moderklubb­ars matchtröjo­r.
BILD: MICHAEL ERICHSEN Jodå, ni ser rätt – Otto Stenberg uppträder i Stingers matchtröja. I samband med Frölundas hemmamatch i SHL mot MoDo den 2 november värmde spelarna i Frölunda HC upp i sina respektive moderklubb­ars matchtröjo­r.
 ?? BILD: DANIEL ERIKSSON ?? JVM inleds på annandag jul den 26 december med final den 5 januari. Alla matcher spelas i Göteborg.
BILD: DANIEL ERIKSSON JVM inleds på annandag jul den 26 december med final den 5 januari. Alla matcher spelas i Göteborg.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden