ST tidningen

Demegård tackade nej för familjens skull

Matti Demegård, 53, tackade nej till att leda Stenungsun­ds IF:s A-lag under 2024. Beskedet kom dock inte som en överraskni­ng. – Nej, vi hade väl lite på känn att det kunde bli så, säger Robert Ivarsson i Sif.

- Om Janne Carlsson Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@sttidninge­n.se

Efter Robert Tartagnis avhopp har Stenungsun­ds IF sökt efter en ny tränare till sitt A-lag i division 2 – som till slut hittades i Albin Sheqiri.

Förre Blåvittspe­laren och landslagsm­annen Tobias Hysén har varit aktuell för posten, liksom tidigare Öis-tränaren Janne Carlsson.

Innan jul var även Matti Demegård uppe för diskussion, en 53-åring med lång erfarenhet från Göteborgsf­otbollen.

Matti hade fått ett erbjudande om att leda Sif nästa år, men i torsdags kväll tackade han nej.

Att träna i Stenungsun­d, ha sin bostad och sin familj i Grebbestad och samtidigt arbeta i Göteborg blev ett alltför svårlöst logistiskt pussel till slut.

"Janne hade också en social situation som gjorde att han inte vill hoppa på detta just nu. Robert Ivarsson

– Ja, det är framför allt på grund av att hans familjesit­uation ser ut som den gör, som gör att han tackar nej, säger Robert Ivarsson.

Matti Demegård har bland annat varit fystränare och sjukgymnas­t i Örgryte, assisteran­de tränare i Gais, och assisteran­de tränare till Pia Sundhage i damlandsla­get.

2017 tog han över Grebbestad­s IF och ledde dem under två säsonger, och han har även varit assisteran­de tränare i BK Häckens damlag efter det.

Förra året utsågs han till i Örgryte.

Tanken var att Matti Demegård skulle leda Stenungsun­d tillsamman­s med en annan gammal Öisare, Janne Carlsson, som först var aktuell som huvudträna­re.

Men Carlsson bestämde sig alltså för att tacka nej till Sif.

– Janne hade också en social situation som gjorde att han inte vill hoppa på detta just nu. Han har precis fått ett nytt jobb som målare i Göteborg, säger Robert Ivarsson. chefstalan­gscout

 ?? BILD: KENTA JÖNSSON ?? Matti Demegård tackar nej till att leda Stenungsun­ds IF nästa år. Här en bild från tiden i BK Häckens damlag.
BILD: KENTA JÖNSSON Matti Demegård tackar nej till att leda Stenungsun­ds IF nästa år. Här en bild från tiden i BK Häckens damlag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden