ST tidningen

Sif tappar tongivande spelare till Kongahälla

Stenungsun­ds IF har drabbats av flera spelarförl­uster lagom till jul. Gustav Kjellström, Ludvig Ferdinands­son och Tim Stolt Hermansson går samtliga till grannklubb­en IK Kongahälla.

- Torbjörn Arvidsson torbjorn.arvidsson@sttidninge­n.se

Nykomlinge­n Kongahälla har inte bara en ny tränarduo – Patrik Persson och Shirwan Ghalam.

Kungälvskl­ubben har också knutit till sig tre Sif-spelare inför säsongen 2024. Lagkaptene­n Ludvig Ferdinands­son, Tim Stolt Hermansson och Gustav Kjellström väljer att lämna SIF-gården.

Även unge Ludvig Holgersson, 18 år, går tillbaka till sin gamla klubb.

– Det är förstås tråkigt för vår del att bli av med spelare. Det finns mer pengar i Kongahälla och jag kan tycka att deras sätt att höja arvodet för vissa förstör för division 2-fotbollen, säger Robert Ivarsson i Stenungsun­ds IF.

Så ni kan inte matcha dem ekonomiskt?

– Nej, det kan vi inte, långa vägar.

Stenungsun­ds IF har även en del andra spelare som antingen lämnar klubben eller som har skadeprobl­em. inte på

Oskar Wallén har tvingats sluta efter en allvarlig korsbandss­kada, medan Jesper Widenbäck och Anders Sennevald går omkring med höftproble­m. Ingen lär spela nästa säsong.

– Dessutom slutar Mattias Larsson och mittbacken Erik Holmqvist. Erik jobbar som läkare och hinner inte lägga så mycket tid på fotbollen. Även Linus Andersson försvinner, till Qviding.

Hur ska ni lyckas fylla alla luckor?

– Det kommer vi att göra. Efter nyår kommer flera division 1- och av dem 2-spelare hit och provspelar och det finns duktiga spelare som kommer underifrån också.

– Sedan kommer vi nog inte att vara ett topplag nästa år, så är det ju, konstatera­r Robert Ivarsson. Men det är ingen fara på taket?

– Nej, det tycker jag inte. Men som jag sa, det är synd att spelare lämnar oss. Det är lätt att det blir fler som tar samma väg.

På tal om spelare som kommer underifrån så har Sif gjort klart med förre elitspelar­en Andreas Kärnfalk som huvudträna­re för P17-laget.

”Kärna” var en av spelarna i Ljungskile SK:s allsvenska lag säsongen 2008.

 ?? BILD: SIMON PETTERSSON ?? Gustav Kjellström lämnar Stenungsun­ds IF och går till grannklubb­en IK Kongahälla.
BILD: SIMON PETTERSSON Gustav Kjellström lämnar Stenungsun­ds IF och går till grannklubb­en IK Kongahälla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden