ST tidningen

Så tänker de lokala frisörerna om tyst klippning

- Moa Edstam moa.edstam@stampen.com

Den nya trenden tyst klippning smyger sig in i landets frisörsalo­nger. Hur ser de lokala frisörerna på en bokningsba­r tjänst där kunden ber om total tystnad under klippninge­n? – Jag älskar att prata, det är därför jag är frisör, säger Helene Hedström.

För vissa kan det småputtran­de pratet i frisörstol­en vara härligt, men för andra något man helst vill vara utan. De senaste åren har fenomenet tyst klippning letat sig in i landets frisörsalo­nger. Tyst klippning innebär, som namnet skvallrar om, att man kan boka en tid hos frisören där det specifikt framgår att man inte vill prata under klippninge­n. Kanske vill man att frisörbesö­ket ska vara en mer avslappnan­de och lugn stund än en social utmaning.

– Jag tycker att det är helt fantastisk­t. Hela miljön behöver vara anpassad då. Jag har jobbat inom spa-branschen med egen stol som jag hyrt in mig på. Då är det lättare att få till en tyst miljö. Här hos oss har vi ett vip-rum, ett eget rum, som man kan boka. Annars är vi sex personer som klipper här i salongen, med kunder och ibland barn som väntar, säger Charlotte Ekenberg, frisör på Studio West i Stenungsun­d.

Även om många hört talats om trenden är det långt ifrån alla salonger som erbjuder tyst klippning som ett bokningsal­ternativ. När man googlar på tyst klippning dyker det inte upp några träffar på varken Tjörn, Orust eller i Stenungsun­d.

– Jag erbjuder inte tyst klippning som en tjänst, men jag är heller inte så pratsam av mig. Som frisör känner man av sina kunder och om de vill att man är tyst eller inte, menar Susan Rosner, frisör och vd på Salong Lo Chrie i Henån.

Att man som frisör känner av vad kunden vill ha och behöver i pratväg är något som Charlotte Ekenberg håller med om.

– För mig är det mer en öppen dialog man har med kunden. Jag kan tycka att efter 25 år i branschen så får man en tydlig känsla för kunden och vad den behöver. De kunderna som önskar tysthet brukar också vara väldigt duktiga på att uttrycka det, vilket är väldigt fint.

Långt ifrån alla salonger har möjlighet att ge en helt tyst klippning, eftersom det ofta är flera frisörer och kunder i samma rum. Även om personen som klipper dig är tyst så kanske du behöver höra en del prat från stolen bredvid. Det finns också frisörer som rent av ogillar tyst klippning just för att de känner att småsnacket med kunden är det som förgyller arbetet.

– Vi har ingen möjlighet till tyst klippning här, eftersom vi inte har ett extra rum. Här får vi prata. För mig känns tyst klippning inte kul alls. Jag älskar att prata, det är därför jag är frisör. Det är en av de största anledninga­rna att man jobbar som frisör – man gillar att prata med människor. Jag hade nästan fått spader om det hade varit helt knäpptyst, säger Helene Hedström, frisör och vd på Aquahår i Stenungsun­d.

 ?? BILD: FREDRIK SANDBERG ?? För vissa kan det småputtran­de pratet i frisörstol­en vara härligt, men för andra något man helst vill vara utan.
BILD: FREDRIK SANDBERG För vissa kan det småputtran­de pratet i frisörstol­en vara härligt, men för andra något man helst vill vara utan.
 ?? BILD: PRIVAT ?? Helene Hedström, frisör och vd på Aquahår, Stenungsun­d.
BILD: PRIVAT Helene Hedström, frisör och vd på Aquahår, Stenungsun­d.
 ?? BILD: MOA EDSTAM ?? Charlotte Ekenberg, frisör på Studio West, Stenungsun­d.
BILD: MOA EDSTAM Charlotte Ekenberg, frisör på Studio West, Stenungsun­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden