ST tidningen

Ägaren om den stora branden: ”Kommer ordna sig”

- Lovisa Hansson lovisa.hansson@stampen.com

Tre mindre fritidsbåt­ar, jordbruksr­edskap och en mängd ved förstördes i den kraftiga branden i Skärhamn. Det berättar Bo Bertelsen, som är delägare Skärhamns frys. Företaget äger magasinet som brann. – Det blir lite jobb, men kommer med tiden ordna sig, säger han.

Vid klockan 20 under fredagskvä­llen fick Bo Bertelsen ett samtal från sin granne. Skärhamns frys:s magasin på Magasinsga­tan i Skärhamn stod i full brand.

– Jag hann dit innan räddningst­jänsten. Då brann det kraftigt och man hörde flera smällar, säger han.

De höga ljuden är troligtvis anledninge­n till att polisen initialt gick ut med uppgiften om att det fanns fyrverkeri­pjäser i lokalen. Något som Bo Bertelsen bestämt avvisar. – Nej, det fanns det absolut inte. Något som styrks av räddningst­jänsten. Vid 11-tiden under lördagen hade de kunnat ta sig in i lokalen för att inspektera vad branden ställt till med.

– Inga fyrverkeri­er, men det var mycket därinne som förstörts. Men jag kan inte uttala mig om omfattning­en, säger Petter Backlund, regional insatsleda­re vid räddningst­jänsten.

Byggnaden som brann användes fram till slutet av 1990-talet som lutfiskfab­rik, berättar Bo Bertelsen. Enligt honom förvarades tre fritidsbåt­ar och flera jordbruksr­edskap i magasinet.

– Båtarna har blivit fördärvade av hettan. Och så är det mycket ved som tagit stryk.

Hur känns det här för dig?

– Inga människor kom till skada, det är det absolut viktigaste. Därför känns det inte så hemskt, det innebär lite jobb så klart men det kommer med tiden att ordna sig, säger Bo Bertelsen.

Polisen upprättade initialt en anmälan om allmänfarl­ig vårdslöshe­t.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Bo Bertelsen är delägare i Skärhamns frys som äger den byggnad som brann under natten mellan fredag och lördag. Han är även aktiv politiker för Moderatern­a och represente­rar partiet i Tjörns kommunstyr­else.
BILD: PRIVAT Bo Bertelsen är delägare i Skärhamns frys som äger den byggnad som brann under natten mellan fredag och lördag. Han är även aktiv politiker för Moderatern­a och represente­rar partiet i Tjörns kommunstyr­else.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden