ST tidningen

Eftersöksj­ägaren: Visa hänsyn vid olycksplat­ser

- Linda Bergh linda.bergh@stampen.com

Eftersöksj­ägaren Marcus Nordöen på Orust kallas ofta ut – på alla möjliga tider och i alla möjliga väder. Han har tröttnat på det beteende han möter från andra trafikante­r. – Jag vill komma hem till min familj efter jag har varit ute och letat, det är den värsta mardrömmen att det skulle hända en olycka, säger han.

I måndags kallades Marcus Nordöen ut i sin roll som eftersöks_jägare efter en rådjursoly­cka på länsväg 160 vid Kalseröd.

Han satte som vanligt upp tält och blixtljus för att varna andra trafikante­r att det hänt en olycka och att jägare var på plats. Vad Marcus sedan upplevde var att många trafikante­r helt struntade i att sänka hastighete­n förbi området där han arbetade – och det är inte första gången.

– Tyvärr var det mycket yrkestrafi­k som struntade i det, men även vanliga bilister. Det händer tyvärr väldigt ofta, det är för jävligt rent ut sagt att folk inte visar den respekten.

– Är det skillnad.

Han berättar vidare att det finns ett antal faror på eller i vägens direkta närhet när en eftersöksj­ägare är på plats efter en viltolycka.

– Det är något som måste belysas mer, att sänka hastighete­n när det varnas för det oavsett vad det är. När vi går ut på eftersök är det direkt fara på vägen eller vid sidan av vägen, säger Marcus.

Förutom att det är en eller flera personer som arbetar på eller vid vägen, även om de inte syns, kan de ha med sig hundar för att söka upp vilt – och om djuret i fråga är skadat kan det också på nytt ta sig upp på vägen.

Efter händelsen i måndags delade Marcus Nordöen med sig av det han varit med om i ett inlägg i en lokal Facebookgr­upp för att uppmana trafikante­r att visa hänsyn och varna för trafikfaro­rna som ett eftersök innebär.

– Jag vill komma hem till min familj efter jag har varit ute och letat, det är den värsta mardrömmen att det skulle hända en olycka. Vi är inte på vägen för att det är kul, men vi måste tyvärr uppehålla oss där, säger han. blått ljus är det väldig

 ?? BILD: PRIVAT ?? Marcus Nordöen är eftersöksj­ägare på Orust.
BILD: PRIVAT Marcus Nordöen är eftersöksj­ägare på Orust.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden