ST tidningen

Orust hade ett av landets mest klickade Hemnet-hus 2023

-

Etta på Orust:

Lyxiga fritidshus, renovering­sprojekt och pampiga villor med havsutsikt toppar listorna över de mest klickade Hemnet-objekten i STO-området 2023. Allra flest klick fick ett fritidshus på Käringön. – Det var på femte plats på topp-tio listan i hela riket, säger Erik Holmberg, marknadsan­alytiker på Hemnet.

Varje år sammanstäl­ler Hemnet statistik över de mest klickade objekten i landets alla kommuner. Nu kan ST-tidningen presentera 2023 års topp-tio listor i Stenungsun­d och på Orust och Tjörn.

Fritidshus­et på Käringön, Öviken 143, sticker ut rejält på med hela 122287 klick. Huset på andraplats, Krabben 143 på Orust, har hälften så många. Enligt Erik Holmberg, marknadsan­alytiker på Hemnet, är Övikens klick många även i ett nationellt perspektiv.

– Huset var på femte plats på topp-tio listan i hela riket. Så det är absolut mycket klick, säger han.

Bostaden som är på 130 kvadratmet­er togs bort från Hemnet i augusti, priset var satt till 29 975 000 kr.

En anledning till det stora antalet klick på Öviken 143 tror Holmberg kan vara priset och att det är en exklusiv bostad. Även fina lägen och närheten till vatten brukar locka.

– Öviken har ju dessa faktorer och är ett ganska klassiskt hus för de här listorna. Det är ofta prislappar som de flesta inte har råd med, men hus som många tycker är kul att titta på och drömma sig bort till, säger Erik Holmberg.

Öviken är även att äldre hus från år 1929, vilket enligt Holmberg också brukar leda

Etta på Tjörn: till klick och intresse.

Intill havet på Norra Övägen 10 ligger den pampiga villan som har fått flest klick i Stenungsun­ds kommun 2023.

Iboendet ingår egen brygga, 50 meter lång, och en sjöstuga på 90 kvadratmet­er. Sjöstugan har ett kök, två toaletter, dusch, bastu och ett sovrum.

– Bad är enkelt antingen från den egna långgrunda stranden, utifrån bryggan eller varför inte ett bad i spabadet som står vid havskanten, skriver Skeppsholm­en om huset på sin hemsida.

Själva huset är på 163 kvadratmet­er och tomten är över 10 000 kvadratmet­er. Bostaden ligger ute för 20 000 000 kronor/bud.

Objektet med flest klick på Tjörn 2023 är ett renovering­sprojekt vid havet.

”Denna exceptione­lla tomt erbjuder en sällsynt möjlighet att skapa en drömfastig­het i skärgården där man omgärdas av hav på tre sidor

 ?? BILD: RESIDENCE CHRISTIE'S ?? Ett fritidshus på Käringön som fått 122 287 klick. Det är det femte mest klickade objektet i Sverige på Hemnet under 2023.
BILD: RESIDENCE CHRISTIE'S Ett fritidshus på Käringön som fått 122 287 klick. Det är det femte mest klickade objektet i Sverige på Hemnet under 2023.
 ?? BILD: SKEPPSHOLM­EN SOTHEBY'S INTERNATIO­NAL REALTY ?? Renovering­sprojekt på Djupviksvä­gen 90 med hav på tre sidor av fastighete­n. Objektet har klickats 33197 gånger.
BILD: SKEPPSHOLM­EN SOTHEBY'S INTERNATIO­NAL REALTY Renovering­sprojekt på Djupviksvä­gen 90 med hav på tre sidor av fastighete­n. Objektet har klickats 33197 gånger.
 ?? Bilder från huset på Käringön. ??
Bilder från huset på Käringön.
 ?? BILD: RESIDENCE CHRISTIE'S ??
BILD: RESIDENCE CHRISTIE'S
 ?? BILD: FREDRIK PERSSON ?? Erik Holmberg, markandsan­alytiker på Hemnet.
BILD: FREDRIK PERSSON Erik Holmberg, markandsan­alytiker på Hemnet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden