ST tidningen

Elitspelar­e i SDHL stödjer Rönnängs insamling för unga

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0303-72 82 24

Rönnängs insamling för att ungdomar kommande säsong ska få spela hockey gratis får draghjälp från den yttersta eliten. SDHL-spelarna Hanna Thuvik i Brynäs och Linnéa Pettersson Dove i Frölunda har skänkt pengar. – Jag tycker det är ett jättebra initiativ från Rönnäng, säger Hanna Thuvik.

Söndagen den 11 februari spelar Rönnängs IK hemmamatch mot Töreboda HF. Förutom en seriematch i alltrean södra B är kampen också Fyrakronor­smatchen.

En gång varje år ber klubben sponsorer och privatpers­oner om ett extra ekonomiskt stöd. I år rör det sig om fyra kronor respektive en krona per närvarande åskådare.

Maxbeloppe­t är satt till 1 200 respektive 300 kronor eftersom Tjörns Ishall just nu inte kan ta in fler än 300 åskådare.

Årets upplägg har ett specifikt mål: att göra hockeyn gratis för alla barn och ungdomar säsongen 2024/25 – gratis i bemärkelse­n att man ska slippa betala spelaravgi­fter.

Bland de 65 privatpers­onerna finns två elitspelar­e i svenska damhockeyl­igan SDHL med ett förflutet i just RIK: Hanna Thuvik i Brynäs IF och Linnéa Pettersson Dove i Frölunda HC.

– Det är en fantastisk insamling! Att kunna få alla ungdomar i Rönnängs IK att inte behöva betala avgift kan öka intresset, menar Linnea som går in med 600 kronor, en summa hon tycker är ”en självklarh­et om man har möjlighet att hjälpa till”.

– Jag tycker det är ett jättebra initiativ från Rönnäng för att kunna få fler unga att spela världens bästa sport, säger Hanna Thuvik.

– Om jag kan vara med och bidra, så var det självklart för mig att göra det, säger Hanna som har bidragit med 300 kronor.

Relationen från elitspelar­nas sida till sin moderklubb är varmhjärta­d.

– RIK har betytt allt. Det var ju där jag startade. Det var i Rönnäng

"Att kunna få alla ungdomar i Rönnängs IK att inte behöva betala avgift kan öka intresset.

jag fick grunderna och kunde ta mig vidare, säger Linnéa vars storebror – Filip Pettersson Dove – är målvakt i just RIK.

– Jag var nästan irriterad på min mamma om jag inte fick följa med och titta på brorsans träningar och matcher. Jag är nästan uppväxt i den ishallen, säger hon.

– Det var i Rönnäng jag fick grunderna och kunde ta mig vidare.

Hanna Thuvik säger att Rönnängs IK ”har bett väldigt mycket”.

– Det var där jag startade min karriär. Jag har mycket att tacka Rönnängs IK för.

Med en knapp månad kvar till matchen har 119 företag och 65 personer valt att stötta.

”Rekord i antal sponsorer” låter Erik Bergström – som tillsamman­s med bland annat Hannas tvillingbr­or Nils Thuvik håller i arrangeman­get – hälsa via ett mess.

Totalsumma­n är just nu uppe i 162 300 men målet är så klart högre än så.

 ?? BILD: CARL SANDIN ?? Linnéa Pettersson Dove är fostrad i Rönnängs IK och gör 2023/24 sin andra säsong i SDHL-laget Frölunda HC.
BILD: CARL SANDIN Linnéa Pettersson Dove är fostrad i Rönnängs IK och gör 2023/24 sin andra säsong i SDHL-laget Frölunda HC.
 ?? BILD: ARON BROMAN ?? Hanna Thuvik är fostrad i Rönnängs IK men spelar idag för SDHL-laget Brynäs. Hon är också en del av det svenska damhockeyl­andslaget.
BILD: ARON BROMAN Hanna Thuvik är fostrad i Rönnängs IK men spelar idag för SDHL-laget Brynäs. Hon är också en del av det svenska damhockeyl­andslaget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden