ST tidningen

De åker nästan 75 mil för att se sitt Rönnängs IF spela match

Det har viskats om det ett tag men nu blir den av. Söndagen den 4 februari rullar en supporterb­uss till Norrköping med Rönnängsfa­ns för att se lagets hockeymatc­h i alltrean södra B mot Vita Hästen.

- HANDBOLL Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0303-72

Just det, Norrköping. En stad belägen i Östergötla­nd. En bit bort från den svenska västkusten. Avståndet mellan Tjörns Ishall på västra Tjörn och Himmelstal­undshallen i västra Norrköping är exakt (och enligt Google) 374 kilometer. Knappt 75 mil fram och tillbaka. Om man reser via Jönköping, vill säga.

Nils Thuvik, tvillingbr­or till den inte helt obekanta Hanna Thuvik i SDHL-laget Brynäs, är reseledare tillsamman­s med Erik Bergström.

– Det är vi som har tagit i det, berättar Nils.

Under säsongen 2023/24 har ett antal personer rest till Rönnängs bortamatch­er, men det har skett i minibussar eller motsvarand­e.

– Att se Vita Hästen är en fyra timmar lång bussresa och vi hoppas kunna fylla bussen med 58 personer, säger Thuvik.

Resan offentligg­jordes sent i tisdags kväll.

– Vi fick in åtta bokningar direkt, säger Thuvik. Bussen avgår på söndag förmiddag den 4 februari från Tjörns Ishall. Resan tar cirka fem timmar inklusive ett stopp på vägen. Ankomst till Himmelstal­undshallen mitt på eftermidda­gen.

– Vi är där en timme innan. Matchen börjar kl 16, säger Thuvik.

I matchen mot RIK arrangerar Vita Hästen en så kallad enkronasma­tch. Med andra ord gratis entré för alla vilket ju borde passa ypperligt för kostnadsme­dvetna Tjörnbor.

En stor publik är att vänta till den arena som har en kapacitet på cirka 4 500 åskådare. Den minsta publik Vita Hästen har haft i alltrean södra B säsongen 2023/24 var 1 071 (!) mot Skara.

Klubben kvalade till SHL så sent som säsongen 2014/15 och har spelat i hockeyalls­venskan under en lång rad av år. Bland spelare på senare år märktes bland annat Kevin Elgestål som idag spelar för Stenungsun­ds HF.

Vita Hästens aktiebolag gick i konkurs sommaren 2023 med tolv miljoner kronor i skulder. Laget fick därför starta om i division 3.

I den åtta lag starka alltrean södra B leder i skrivande stund Sörhaga/Alingsås på tolv poäng. Motala är på andra plats, också de med ett dussin pinnar, samt Vita Hästen på tredje plats med elva.

Rönnängs IK ligger med sina åtta poäng på fjärde plats det vill säga strax utanför tättrion. De tre första lagen har chans på spel i division 2 nästa säsong.

RIK ska för övrigt möta

Vita Hästen hemma i Tjörns Ishall lördagen den 27 januari. Dagen därpå spelar Vita Hästen mot Lions HC Strömstad. Det återstår att se om gästernas supportar – Hästen Fanz – arrangerar en resa till västkusten.

 ?? BILD: PRIVAT ?? Här är en del av gänget som söndagen den 4 februari reser från Tjörn för att stötta Rönnängs IK i bortamatch­en mot Vita Hästen i Norrköping. Längst till höger syns Nils Thuvik som är en av två reseledare.
BILD: PRIVAT Här är en del av gänget som söndagen den 4 februari reser från Tjörn för att stötta Rönnängs IK i bortamatch­en mot Vita Hästen i Norrköping. Längst till höger syns Nils Thuvik som är en av två reseledare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden