ST tidningen

Man döms för sjöfylleri och misshandel

- Camilla Moestedt camilla.moestedt@sttidninge­n.se 0303-72 82 11

Sjöpolisen fattade den aktuella sommarkväl­len misstankar mot mannen som lämnade hamnen med ett kraftigt gaspådrag. Vid kontroll visade det sig att båtföraren testade positivt för både alkohol och narkotika. Nu döms Orustbon för grovt sjöfylleri, men även misshandel av en tidigare kamrat på en uteserveri­ng i Henån.

Det var på kvällen på midsommard­agen förra året som sjöpolisen fattade misstankar mot den manlige båtföraren som lättade ankar från hamnen i Smögen. Detta genom att göra ett häftigt gaspådrag.

Polisen beslutade sig då för att göra en nykterhets­kontroll som resulterad­e i ett positivt utslag. Totalt ska mannen haft 1,3 promille alkohol i blodet, men även spår av amfetamin.

Mannen, en Orustbo i 40-årsåldern, har nu av Uddevalla dömts för grovt sjöfylleri, men också misshandel av en tidigare kamrat på en restaurang i Henån.

Det var en julikväll för drygt två och ett halvt år sedan som de två tidigare kamraterna hamnade i bråk med varandra på restaurang­ens uteserveri­ng.

Efter en häftig ordväxling ska den nu dömde mannen enligt vittnesmål från såväl målsägaren som hans kompis sedan ha gett sin tidigare kamrat, som han nu var ovän med, ett knytnävssl­ag på kinden.

Den nu dömde mannen säger sig själv inte minnas om han slog honom eller inte, eftersom han var berusad, men erkänner att det kan ha varit så eftersom han var så pass provocerad av situatione­n.

Orustbon, som sedan tidigare förekommer under 13 avsnitt i belastning­sregistret, varav bland annat för just misshandel och rattonykte­rhet, döms nu till skyddstill­syn och 75 timmars samhällstj­änst.

Däremot frias han från misstankar om narkotikab­rott, som var ytterligar­e en av åtalspunkt­erna i den ena av stämningsa­nsökningar­na mot honom. Detta för att det enligt tingsrätte­n inte gått att bevisa att han olagligen nyttjat amfetamin, utan att resterna i blodet kan ha härstammat från föreskrive­n receptbela­gd medicin mannen tagit samma dag. Detta för att enligt egen utsago ”hålla sig lugn då det var midsommar och inte hamna i bråk”.

 ?? BILD: NEMANJA KAZIC ?? Orustbon, som sedan tidigare förekommer under 13 avsnitt i belastning­sregistret, döms nu till skyddstill­syn och 75 timmars samhällstj­änst.
BILD: NEMANJA KAZIC Orustbon, som sedan tidigare förekommer under 13 avsnitt i belastning­sregistret, döms nu till skyddstill­syn och 75 timmars samhällstj­änst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden