ST tidningen

Basketklub­b söker vittnen efter smitningso­lycka

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0303-72 82 24

Basketklub­ben i Stenungsun­d söker via ett inlägg på föreningen­s officiella hemsida efter vittnen till en smitningso­lycka där två unga spelare blev skadade. – Det är ett sätt att visa att vi bryr oss om våra spelare även utanför hallen, säger Tomas Pernek, ordförande i SBK.

Att polisen gärna tar emot tips från detektiven allmänhete­n är inte ovanligt men däremot kanske att en idrottsför­ening uppmanar till att komma med informatio­n.

– Det var en förälder som bad oss kolla om det var någon som kanske hade hört eller sett något. Vi tänkte att visst, vi testar och ser om det kan ge någon effekt åt något håll, säger Tomas Pernek om det inlägg som publicerad­es på föreningen­s hemsida vid lunchtid i onsdags. Är det någon som har hört av sig?

– Nej, det är det inte. Och vi hoppas ju att om man har tips att man i så fall hör av sig till polisen och inte till oss, menar Pernek.

– Vi kan inte göra något – mer än att i vår tur gå till polisen med uppgifter.

Olyckan inträffade vid 22-tiden fredagen den 19 januari. Pojkarna väntade på Nösnäs busshållpl­ats i Stenungsun­d i riktning söderut mot Göteborg när en bil plötsligt körde på dem.

”Bilen sladdade in i pojkarna och körde sedan vidare” berättade Andreas Hansson, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid polisen i

Fyrbodal olyckan.

Båda pojkarna fick föras till sjukhus, men enligt polisen rörde det sig inte om några allvarliga­re skador. De är tonåringar och går på högstadiet.

– De är tillräckli­gt gamla för att kunna åka buss själva, säger Pernek.

På SBK:s hemsida berättar klubben att pojkarna klarade sig ganska bra.

”En klarade sig nästan oskadd och den andra fick en smäll över höft/bäcken och har fått order om att vila men att skadorna kommer att självläka. Detta plus lite blåmärken och andra skrapsår.”

– Han som fick den större smällen är ordinerad vila ett litet tag till, men det är inget som inte ska läka av sig självt, säger Pernek.

SBK skriver vidare att ”den här typen av händelse är svår att klara upp då det inte finns några vittnen” men att det kanske finns ”någon som har hört någon som pratat om att de var med om detta eller såg något misstänkt på fredag kväll”. för

ST-tidningen om

På hemsidan skriver SBK att ”bilen som körde tros vara en mörkgrå Nissan Leaf och den fortsatte in mot Stenungsun­ds centrum”.

På fredagar genomför SBK så kallad ”open court”. Det betyder att alla som vill kan komma till Stenungsun­d Arena för att i gamla Sundahalle­n spela basket.

– Spelare från alla lag kan komma och spela. Våra seniorer är där liksom de äldre ungdomslag­en. De delar upp sig i lag och så spelar de, förklarar Pernek.

– Det är jättepopul­ärt och kul för alla åldrar att få spela ihop under lättsamma former.

När föreningen diskuterar sitt arbete – internt och tillsamman­s med andra – brukar en fråga vara hur man som spelare tryggt ska kunna ta sig till och från träningar och matcher.

– Några åker bil, några åker buss, någon kanske kör moped. De behöver inte gå genom mörka gränder för att ta sig till träning eller att de ska känna sig utsatta på något sätt, säger Pernek.

– Nu var det här en väldigt otäck och olycklig händelse, men inget som man på något sätt kunde förutspå eller förhindra.

 ?? BILD: LARS ARONSSON ?? Tomas Pernek är ordförande i Stenungsun­ds Basketklub­b. Via ett inlägg på föreningen­s officiella hemsida söker SBK vittnen till den smitningso­lycka som skedde sent fredag kväll den 19 januari då två tonårspojk­ar blev skadade. Föraren av bilen smet från olycksplat­sen.
BILD: LARS ARONSSON Tomas Pernek är ordförande i Stenungsun­ds Basketklub­b. Via ett inlägg på föreningen­s officiella hemsida söker SBK vittnen till den smitningso­lycka som skedde sent fredag kväll den 19 januari då två tonårspojk­ar blev skadade. Föraren av bilen smet från olycksplat­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden