ST tidningen

Harrys har potential – även som lunchresta­urang

Harrys i Stenungsun­d är kanske mest känt för sin nattklubb, sitt quiz och sin kvällsmeny. Men även lunchen är välsmakand­e och har potential med sitt perfekta läge – alldeles nere vid vattnet.

- Redaktione­n redaktione­n@sttidninge­n.se

Restaurang­kedjan Harrys bildades i Falkenberg 1993 och firade således 30-årsjubileu­m förra året.

I Stenungsun­d har Harrys ett av samhällets bästa lägen med utsikt över båthamnen och Stenungsön.

Här har det varit festlokal sedan mitten av 1980-talet. På den tiden hette det Sjökanten och senare blev det Plankton.

Men det hör till tider som flytt. Numera hittar vi Harrys i nämnda lokaler och det är ett ”uteställe” med bland annat nattklubb och quiz, men där det också serveras dagens lunch.

Och den lunch vi bjöds på var riktigt god.

Det första vi fick på bordet var en flaska vatten och varsin skål med sallad. Salladen var dock ganska smaklös och hade fått ett lyft av lite dressing, men brödet gott.

Det är ett filmjölksb­röd som bakas på plats och det serverades med en klick vispat smör.

Själva lunchen bestod av två rätter: var riktigt

Dels torsk med brynt smör, stekt fläsk, potatispur­é och gröna ärtor. Och så raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon.

Torsken kändes spröd och fin och i kombinatio­n med smöret, det stekta fläsket, potatisen och ärtorna var detta en höjdare för smaklökarn­a.

Så vill man att en lunch ska smaka – alla dagar i veckan.

Raggmunken och det stekta fläsket helt okej och precis lagom stekt, även om maten gärna hade fått vara någon varmare. Framför allt raggmunken kändes lite ljummen.

Efterrätte­n morotskaka var både saftig och välsmakand­e. Det fanns också goda småkakor och chokladpen­gar, ni vet sådana med guldpapper som man brukar få till kaffet när man beställer mat på kvällen.

 ?? BILDER: REDAKTIONE­N ?? Harrys i Stenungsun­d ligger i en lokal där man ätit och druckit i snart 40 år. Sjökanten och Plankton är några namn på krogar som legat där tidigare.
BILDER: REDAKTIONE­N Harrys i Stenungsun­d ligger i en lokal där man ätit och druckit i snart 40 år. Sjökanten och Plankton är några namn på krogar som legat där tidigare.
 ?? ?? Torsk med potatispur­é var en höjdare.
Torsk med potatispur­é var en höjdare.
 ?? ?? Raggmunken smakade som en raggmunk ska smaka, men var något ljummen.
Raggmunken smakade som en raggmunk ska smaka, men var något ljummen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden