ST tidningen

Att stänga idrottshal­len på Skärhamns skola var rätt val

- Gunnemar Olsson (L) Bertil Ahlstrand (SD) vice ordförande i Barn och utbildning­snämnden Tjörn

På torsdagskv­ällen hölls en intressant interpella­tionsdebat­t i Tjörns kommunfull­mäktige.

Socialdemo­kraterna som initierat debatten stod på kö för att kritisera rektorns beslut att inte ha gymnastiku­ndervisnin­g i Skärhamns skolas konstatera­t fuktskadad­e idrottshal­l utan i stället hyra in sig i en annan hall under tiden fram tills skolans hall är åtgärdad.

Påståenden som ”oansvarigt”, ”slänga pengar i sjön”, ”mäter man mögel … så hittar man mögel” och att man borde använt hallen tills arbetsmilj­öombudet begärt skyddsstop­p, var tydliga signaler på opposition­ens missnöje med rektorns beslut. Arbetarkom­munens ordförande var självkriti­sk och hade efter bara ett halvår kommit på att de var kritiska redan då och borde agerat mer kraftfullt.

Är man missnöjd med ett beslut fattat på delegation är enda åtgärden att lyfta delegation­en tillbaka till den som givit den. Vi får väl se om det kommer några sådana yrkanden på nästa nämndmöte.

Vi, som leder nämnden för vår majoritet, ställer oss helt bakom rektorns beslut. Eftersom skolan i övrigt hade en inomhusmil­jö behäftad med risker så var det ett klokt beslut att inte nyttja en lokal som skulle visa sig ha samma risker. En chef som tar ansvar för sin personals och sina elevers bästa är en bra chef.

Vi anser också att arbetsmilj­öansvaret självklart ska ligga ute hos cheferna i verksamhet­en, vem skulle vara bättre lämpad?

Tyvärr måste man nog betrakta debatten som ytterligar­e ett bidrag i den svartmålni­ngskampanj av kommunens verksamhet­er som opposition­en tror ska leda till framtida valsegrar.

Det är lätt att måla svart, men ack så svårt att tvätta bort. Det kan till och med svärta ner dem själva en vacker dag.

 ?? BILD: MATTIAS MODÉEN ?? Att stänga idrottshal­len på Skärhamns skola var rätt val, anser insändarsk­ribenterna.
BILD: MATTIAS MODÉEN Att stänga idrottshal­len på Skärhamns skola var rätt val, anser insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden