ST tidningen

Skärhamns IK var i akut behov av motstånd – hittade lag på Facebook

Ett upprop via Facebook – som gav effekt. Därför kan Skärhamns IK i helgen spela träningsma­tch mot ett lag som reser från Göteborg till Tjörn för att få spela fotboll.

- Tony Balogh tony.balogh @sttidninge­n.se

Tjörnklubb­ens herrlag skulle ha spelat hemmakamp mot seriekolle­gan i Bohusfyran – Rosseröds IK – på Tjörns Sparbank Arena i dag lördag klockan 13.

Men på grund av ett sent återbud fick SIK under torsdagen i all hast leta efter en ny potentiell motståndar­e och det via sociala medier.

– Den matchen hade varit bokad ett bra tag. Rosseröd hade inte haft svårt att få ihop spelare, men det var svårt att få ihop A-lagsspelar­e för att kunna matcha oss, förklarar Markus Johansson, huvudträna­re i Skärhamn.

– De tyckte att det inte hade blivit kul för något av lagen. Jag kan faktiskt köpa det, säger han.

Markus publicerad­e ett inlägg på ”Rasta&Dalla – Lokalfotbo­llen i Göteborg” som är en öppen grupp på Facebook. Skärhamns IK var inte det enda laget som letar motstånd, att döma av andra inlägg.

”Skärhamns IK (Div 4 Bohuslän) söker motstånd nu på lördag pga sent återbud. Vi har plan och domare redo. Avspark 13:00” stod det att läsa. Och en motståndar­e hörde av sig!

– Vi fick tag i Azalea BK från Göteborg. De hade också problem med sin plan, berättar Markus om klubben från stadsdelen Majorna i Göteborg.

– Göteborgs stad skottar inte vissa planer, så deras match blev inställd. De var tacksamma för att vi hade plan och hade möjlighet att spela match, säger han. Måste ni skotta er plan i er tur? För det har väl fallit snö även över Tjörn?

– Planen borstades och skottades lite halvt i går (läs: i onsdags) och vi trodde att den var redo i dag med (läs: i torsdags). Men det hade ju snöat igen, så vi fick skotta en liten yta för att kunna träna på, säger Markus som lovar att SIK ska ha planen redo för helgens fajt.

Lördagens motståndar­e spelar i division 5 Göteborg B.

– Jag tror att de förra året kom i mitten av serien. Jag vet inte riktigt var vi har dem, men så fort de ringde lät det jättebra, säger Markus om Azalea som kom på sjunde plats i den tolv lag starka serien.

– De har dessutom en ny tränare. Han ville jättegärna spela match, säger Markus.

SIK har på försäsonge­n 2024 hunnit med att spela en träningsma­tch: 2–2 mot Vallens IF.

– Vi har en träningsma­tch till innan vi möter IFK Valla i ett öderby i DM, säger han om matchen som spelas lördagen den 17 februari.

 ?? BILD: PONTUS SODERMAN ?? Jodå, det blir träningsma­tch på lördagen för vitklädda Skärhamns IK. Men i stället för Rosseröds IK får SIK möta Göteborgsl­aget Azalea BK som Skärhamn hittade på Facebook.
BILD: PONTUS SODERMAN Jodå, det blir träningsma­tch på lördagen för vitklädda Skärhamns IK. Men i stället för Rosseröds IK får SIK möta Göteborgsl­aget Azalea BK som Skärhamn hittade på Facebook.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden