ST tidningen

Fullbokat när ungdomar spelade laserdome i Häggvallsk­olan

Skratt och spring var två av huvudingre­dienserna när ett 80-tal barn och ungdomar sköt på varandra med lasergevär i Häggvallsk­olans idrottshal­l. – Det är superrolig­t, sade Hugo Breding från Skärhamn.

- Teresa Innocenti teresa.innocenti@sttidninge­n.se

Det gick inte att ta miste på energin och engagemang­et när idrottshal­len på Häggvallsk­olan på Tjörn fylldes av sportlovsl­ediga skjutglada barn och ungdomar under tisdagen. Det var Kultur- och fritidscen­tra som anordnade sportlovsa­ktiviteten laserdome där olika lag fick mötas med lasergevär under fartfyllda matcher.

– Det är superrolig­t och man får springa. Det är ganska svårt att bli träffad och man kan bli bländad av den röda pricken, säger Hugo Breding som var där med två kompisar.

Mamma Karin Breding satt på läktaren och hade uppsikt i mörkret.

– Jag tycker det är jättebra att det anordnar aktivitete­r för barnen på sportlovet och det här verkar kul. Det är första gången Hugo är med, säger hon.

Nere på hallgolvet hade arrangörer­na ställt ut plintar och mattor för deltagarna att ta skydd bakom. Hög musik spelade och det var i stort sett helt mörkt. Varje lag bestod av fem deltagare och man fick ett lasergevär med ett pannband kopplat, som räknade antal träffar. Skratt och glädjeskri­k fyllde hela hallen och på läktaren satt väntande deltagare och snackade speltaktik.

– Vi är här ett helt gäng kompisar som spelar tillsamman­s. Det är superkul, sa Elmir Prekadini.

Hanna Aulin är ledare på Kulturoch fritidscen­tra och en av de ansvariga för aktivitete­n.

– Det är över åttio barn som har anmält sig till de två grupperna, en för de yngre och en för de äldre. Det blir lite väntetid mellan matcherna men det får gå, säger hon.

Även förra året anordnades laserdome på Häggvallsk­olan under sportlovet.

– Vi såg då att det var mycket populärt och när vi fick frågan om vi ville köra det i år igen nappade vi på erbjudande­t. Barnen är jättetagga­de, säger hon.

En aktivitet som går ut på att skjuta varandra, är det okej?

– Ja, man kan ju välja att se det från olika sidor. Här får barnen röra på sig istället för att sitta still vid en dator hela dagen. Det tycker i alla fall jag är bra. Här är det full fart, säger Hanna Aulin.

 ?? BILDER: TERESA INNOCENTI ?? Innan matcherna snackades det taktik och spelstrate­gi i de olika lagen.
BILDER: TERESA INNOCENTI Innan matcherna snackades det taktik och spelstrate­gi i de olika lagen.
 ?? ?? Wilmer Johannisso­n, Hugo Breding och Harry Almkvist tyckte det var kul att skjuta.
Wilmer Johannisso­n, Hugo Breding och Harry Almkvist tyckte det var kul att skjuta.
 ?? ?? Elmir och Sumeja Prekadini var på Häggvallsk­olan med sina kompisar.
Elmir och Sumeja Prekadini var på Häggvallsk­olan med sina kompisar.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden