ST tidningen

Klassiska Magasinet ska säljas: ”Unikt koncept”

Närheten till havet och det marina livet är det som gör Magasinet på Härön unikt. Det menar mäklaren Mathias Martinsson. – Här har man båtlivet knappt en meter från byggnaden, säger han.

- Teresa Innocenti teresa.innocenti@sttidninge­n.se 0303-72 82 16

Är drömmen att bli hotellägar­e på västkusten? Nu finns chansen när den klassiska byggnaden Magasinet på Härön på Tjörn är till salu. Fastighete­n ligger precis nere vid rännan vid Kyrkesund, är nästan 600 kvadratmet­er stor och renoverade­s för några år sedan för att användas som hotell och restaurang.

Det röda magasinet byggdes 1847 och användes främst som spannmålsm­agasin och handelsbod men byggdes i början av 2000-talet om till restaurang. 2021 påbörjades de senaste byggnation­erna av hotellrumm­en och idag inhyser våning två sex dubbelrum med havsutsikt.

På tredje våningen finns det två stora lägenheter med kök. Lägenheter­na har högt till tak och synliga takbjälkar.

– Det här är en klassisk adress som folk känner igen och ett ganska unikt koncept med hotell och lägenheter. Härön är dessutom i sig känt för sin miljö och här har man båtlivet knappt en meter från byggnaden, säger Mathias Martinsson, mäklare på Skeppsholm­en Sotheby’s som säljer fastighete­n.

På markplan ligger restaurang­en och den stora uteserveri­ngen precis vid vattnet har under åren använts flitigt av Magasinets gäster. Här finns också fem båtplatser.

– Det marina livet är verkligen närvarande här, säger Mathias Martinsson.

Går det ens att sälja en fastighet som kostar 27,5 miljoner kronor?

– Ja, det räknar jag med. Den som köper det här har ofta pengar sen tidigare. Den här fastighete­n ger dessutom avkastning på kapitalet. Det är många som vill flytta ut från stan och bosätta sig vid kusten och kanske har haft en dröm om att äga ett hotell, säger Mathias Martinsson.

Har ni fått några spekulante­r?

– Ja, men vi är fortfarand­e tidigt i processen. Men flera har redan hört av sig, vi får se vad det mynnar ut i, säger Mathias Martinsson.

 ?? BILD: SKEPPSHOLM­EN SOTHEBY'S ?? Magasinet på Härön ligger precis vid rännan.
BILD: SKEPPSHOLM­EN SOTHEBY'S Magasinet på Härön ligger precis vid rännan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden