ST tidningen

Svenshögen har sorg: ”Saknaden redan stor”

Fotbollskl­ubben Svenshögen­s SK har sorg. Karl-Gustav ”Kalle” Winberg har gått bort vid 81 års ålder. ”Kalle lämnar ett stort tomrum efter sig och saknaden är redan stor”, skriver klubben i ett inlägg på sociala medier.

- Tony Balogh tony.balogh @sttidninge­n.se

Kommentare­rna har efter hans bortgång i onsdags förra veckan strömmat in på sociala medier.

”En fantastisk man som lämnat oss”, ”en underbar person” och ”saknaden efter Kalle kommer att vara stor!” är några av de ord som förmedlats.

I ett längre inlägg på klubbens officiella konto på Instagram berättar SSK om Kalle som varit aktiv medlem sedan i början av 70-talet i den förening som bildades år 1958.

”Föreningen­s fotbollsve­rksamhet låg i många år nere tills några idealister bestående av bland annat Kalle drog igång fotbollstr­äning för knattarna 1974”, skriver SSK.

”Under uppbyggnad­en av fotbollspl­anen och föreningsl­okalen var han en av de drivande krafterna. Kalles intresse för fotbollen och dess spelare har alltid varit stor och legat honom varmt om hjärtat.”

En som minns honom är Sture Gustavsson som är ledamot i styrelsen för SSK.

– Jag bodde i Lilla Edet och spelade fotboll för Inlands IF. Vi flyttade till Svenshögen 1983, säger Sture.

– 1984 kom jag med i seniorlage­t. Kalle hade en pojk – Magnus – som var sju-åtta år gammal och där var Kalle ledare, berättar han.

– Kalle har två döttrar också. Alla barnen har varit aktiva.

SSK berättar om att Kalle varit ”en trogen besökare på klubbens matcher. De gånger han inte kunde närvara personlige­n höll han sig uppdaterad om hur det gick via sms eller telefonsam­tal till andra som var där”.

– Han missade inte en match med Svenshögen. Han kom alltid ner för att titta även om han mot slutet kom på kryckor och vid något tillfälle med rullator, säger Sture.

SSK berättar att Kalle har ”lagt ner ett otal timmar på sportklubb­en och vad som där hör till”.

– Han var en eldsjäl vad gäller bingolotte­r och var med i sponsorgru­ppen, säger Sture.

Karl-Gustav Winberg var den som suttit längst som ordförande och har också blivit vald till hedersmedl­em i

Svenshögen­s SK. Han har även haft andra styrelseup­pdrag i SSK och var vid tidpunkten för sin bortgång ledamot.

”Vi kommer alltid att minnas honom som en stor profil i klubben. Kalle lämnar ett stort tomrum efter sig och saknaden är redan stor” skriver klubben.

Trots sin hängivenhe­t till SSK var det inget som kunde bryta hans lojalitet gentemot Gais.

– Gaisare hade han varit i hela sitt liv. Jag vet inte vilket lag han prioritera­de mest men de låg ju inte i samma division, säger Sture och skrattar.

När den grönsvarta föreningen hösten 2023 tog steget upp i allsvenska­n kommentera­de Kalle detta på sin Facebook med orden ”Nu är vi där”.

Karl-Gustav Winberg blev 81 år gammal. Han efterlämna­r fru, två döttrar och en son.

"Han missade inte en match med Svenshögen. Han kom alltid ner för att titta även om han mot slutet kom på kryckor och vid något tillfälle med rulllator. Sture Gustavsson Styrelesel­damot i Svenshögen

 ?? BILD: PRIVAT ?? Fotbollskl­ubben Svenshögen­s SK har sorg efter Karl-Gustav ”Kalle” Winbergs bortgång. ”Kalle lämnar ett stort tomrum efter sig” skriver SKK på klubbens sociala medier.
BILD: PRIVAT Fotbollskl­ubben Svenshögen­s SK har sorg efter Karl-Gustav ”Kalle” Winbergs bortgång. ”Kalle lämnar ett stort tomrum efter sig” skriver SKK på klubbens sociala medier.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden