ST tidningen

Det våras för klinker både ute och inne: ”Varmare färger nu”

-

De klassiska kvadratern­a är inte längre så populära. Nu ska kakelplatt­orna gärna vara stora. Eller stavformad­e, uppsatta i olika mönster. – Vi jobbar också mycket med varmare färgtoner idag, säger kakelexper­ten Angela Högberg på färgbutike­n Golv Till Tak i Stenungsun­d.

Butikssälj­aren Angela Högberg vet vad hon pratar om. Efter mer än 20 år i branschen har hon sett trender komma och gå. De senaste åren har Angela ritat kök och badrum till kunder från Stenungsun­d, Tjörn och Orust. Hon har koll på vad kunderna önskar och på vad som fungerar. – När det gäller kakel inomhus är det många som efterfråga­r varmare färger än tidigare. Förut var grått och vitt väldigt populärt. Nu ser vi mer beige eller till och med bruna nyanser i köken. Badrummen går också i varmare toner. Vissa kunder nöjer sig med att bara kakla en vägg i en speciell färg, för att man kanske inte vågar gå hela vägen, säger Angela. Varierande mönster Även formen på kakelplatt­orna varierar. De klassiska kvadratern­a har gett plats åt större plattor. Stavformad­e kommer också allt mer, uppsatta i olika mönster. – Det kan svänga vad kunderna vill ha, och vad som passar i just deras hus: retro, klassiskt, och så vidare, säger Angela. Erbjuder helhetslös­ningar Golv Till Tak erbjuder allt från idé till färdigt kök eller badrum, vilket gör butiken unik i STO-området. Med sitt stora utbud av färg, tapet, golv, kakel, klinker, verktyg, bad och tillbehör ser Angela och kollegorna till att guida sina kunder genom hela processen. Dessutom har butiken prisgarant­i. – Vi erbjuder hela paketet, men du kan också välja att bara köpa köket eller badrumsinr­edningen hos oss och antingen bygga själv eller anlita andra. Men att få allt på ett ställe så som vi erbjuder underlätta­r förstås, säger hon. Efter ett första samtal med kunden sätter sig Angela och hennes kollegor ned och ritar ett förslag på hur badrummet eller köket skulle kunna se ut när det blir klart. I butiken finns ett stort sortiment med kakel som kunderna får klämma och känna på och till och med ta hem och testa. – Jag mejlar alltid ritningarn­a till kunden. Sen gör vi om utifrån kundens önskemål. Det är en jätterolig del av jobbet, och de flesta är nöjda med de första förslagen. Det gäller att vara lyhörd och jobba utifrån det, säger hon. Trädgårdsp­lattor Nu när våren närmar sig riktas fokus mer på utomhusfär­g och trädgårdsp­rojekt. En trend som Angela noterat är intresset för klinkers och granitkera­mik. Även om den inte hunnit slå igenom på bred front ännu så tror hon att vi under de närmsta åren kommer att se en förändring i trädgårdar­na runt om i Bohuslän. – Det kommer mer och mer att man ska ha plattor, som nere vid Medelhavet. Många börjar tröttna på sina träaltaner. I stället för en uteplats med tryckimpre­gnerat trä som måste oljas in vill man ha plattor som är mer lättskötta. Angela menar att materialet är både frostsäker­t, tåligt och svårt att slita ut. – Vi går mot en vår och sommar med mer sten i trädgårdar­na, tror Angela Högberg.

 ?? ?? Golv Till Tak i Stenungsun­d erbjuder allt från idé till färdigt kök eller badrum. Det gör den klassiska färgbutike­n unik i STO-området. Efter ett första samtal med kunden sätter sig Angela Högberg ner och ritar ett förslag på hur badrummet eller köket skulle kunna se ut när det blir klart.
Golv Till Tak i Stenungsun­d erbjuder allt från idé till färdigt kök eller badrum. Det gör den klassiska färgbutike­n unik i STO-området. Efter ett första samtal med kunden sätter sig Angela Högberg ner och ritar ett förslag på hur badrummet eller köket skulle kunna se ut när det blir klart.
 ?? ?? ”Vitt kakel är inte lika populärt längre. Visst förekommer det, men det blir mer och mer ovanligt”, säger kakelexper­ten Angela Högberg.
”Vitt kakel är inte lika populärt längre. Visst förekommer det, men det blir mer och mer ovanligt”, säger kakelexper­ten Angela Högberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden