ST tidningen

Misstanken: Hotade att slå sönder mans knäskålar

- Camilla Moestedt camilla.moestedt@sttidninge­n.se

Stenungsun­dsbon i 50-årsåldern ska ha skrivit till sin exfru att hon kunde beställa en rullstol med en gång och hotat att krossa knäskålarn­a på hennes manlige vän. Han ska samma dag sedan ha brutit sig in i bostaden där kvinnan och mannen bodde tillsamman­s och misshandla­t båda. Nu åtalas Stenungsun­dsbon för en rad brott.

Det var en decemberef­termiddag förra året som händelsen ska ha utspelat sig på en adress i Göteborgso­mrådet. Polis blev då beordrad till platsen efter att flera personer ringt in om att en man skulle ha krossat ett fönster och tagit sig in i en lägenhet.

När patrullen anlände var mannen inte längre kvar på plats. Inne i lägenheten ska paret samtidigt ha berättat om hur kvinnans exman tidigare under dagen skickat ett sms med hot om att döda mannen hon delade lägenhet med. Antagligen på grund av svartsjuka, trots att mannen kvinnan bodde tillsamman­s med bara är en kompis sedan många år tillbaka, har hon själv uppgett för polis.

”XX kommer att bli handikappa­d förmodlige­n resten av livet efter att jag är färdig med hans knäskålar. Du kan beställa en rullstol med en gång”, står det bland annat att läsa i utdrag av mejlkonver­sationen till kvinnan som polis tagit del av.

Den misstänkte Stenungsun­dsbon i 50-årsåldern ska sedan oannonsera­t ha dykt upp och brutit sig in i lägenheten, varpå han sparkat sönder badrumsdör­ren dit paret tagit sin tillflykt. Inne på toaletten ska han sedan ha gett mannen ett knytnävssl­ag i ansiktet, samt knäat honom upprepade gånger i magen. Han ska också ha knuffat sin exfru så hon föll i marken och kastat både hennes och mannens mobiltelef­oner i toaletten för att hindra dem från att larma polis.

Stenungsun­dsbon, som nu åtalas för en rad brott, ska därefter vid ytterligar­e ett tillfälle senare samma månad ha hotat med att komma beväpnad. Vid ett annat tillfälle ska han ha skickat ett nytt sms där han meddelade att han hade för avsikt att nu komma och ”plocka” exfruns manlige vän ”en gång för alla”.

Nu åtalas mannen, misstänkt för fyra fall av olaga hot, två fall av misshandel, samt grovt hemfridsbr­ott och skadegörel­se. Stenungsun­dsbon har själv erkänt att han skickat hotfulla sms till sin exfru, men säger i förhör att han är djupt ångerfull över vad han gjort. Han säger sig därför även vara villig att nu ta sitt straff för detta.

Han erkänner även att han brutit sig in i lägenheten och där gjort sig skyldig till vidare skadegörel­se, men förnekar misshandel av paret.

Till bevisninge­n i målet åberopas dock bland annat både vittnesför­hör och rättsintyg av mannens skador. Hans tidigare fru har enligt stämningsa­nsökan även yrkat på skadestånd på drygt 15 000 kronor för att bekosta reparation av de uppkomna skadorna i lägenheten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden