ST tidningen

De hoppas på nytt rekord för årets välgörenhe­tslopp

- Annika Grundberg redaktione­n@sttidninge­n.se

Stenungsun­d: För tredje gången ordnar vännerna Randi Bergwall, Jörgen Holmberg och Ulrika Wallenius Sundaloppe­t. Ett prestigelö­st lopp där intäkterna, precis som tidigare, går till Kvinnojour­en i Stenungsun­d. – Alla kan vara med, min pappa som blir 90 i år var med förra året, säger Randi Bergwall.

Den 7:e april är det dags, start och mål är på grusparker­ingen vid Hawaii badplats på Stenungsön. Det startar med tio minuters uppvärmnin­g för de som vill och därefter är det bara att ta sig an den sex kilometer spring- och gångvänlig­a slingan genom Stenungsun­d.

– Det är ingen tidtagning och inga nummerlapp­ar. Man får springa eller gå i sitt eget tempo. Orkar man inte hela banan så är det helt okej att ta en kortare runda, säger Randi Bergwall.

– Det är flackt hela vägen runt förutom upp på Stenungsöb­ron. Så det går bra att delta med barnvagn eller rullstol också.

Banan går längs med vattnet norrut i Stenungsun­d och tillbaka på andra sidan järnvägen på en tydligt snitslad bana så att ingen ska förirra sig.

Förra året genomförde de tre vännerna två lopp med totalt närmare hundra deltagare.

– Men det var säkert dubbelt så många som betalade in. För man kan vara med utan att vara på plats.

Att pengarna går till just Kvinnojour­en är något av en slump.

– Vi hade några välgörenhe­tsorganisa­tioner som vi valde mellan och valet föll på Kvinnojour­en i Stenungsun­d för de gör ett bra och viktigt arbete.

För de som deltar på plats väntar grillad korv och dricka efter målgång. Det blir också lotteri med fina priser.

– Vi hoppas på 60 deltagare men drömmen är att nå hundra deltagare.

Med förhoppnin­gen om fler deltagare i år finns såklart också drömmen om att lyckas samla in mer pengar än sist. Förra årets två lopp gav omkring 15 000 kronor som gick direkt till Kvinnojour­ens verksamhet.

Den 7 april är det alltså dags, starten går 11.30 och startavgif­ten är 170 kronor.

 ?? ARKIVBILDE­R: TERESA INNOCENTI ?? Jörgen Holmgren, Ulrika Wallenius och Randi Bergwall håller i arrangeman­get, vars intäkter går till Kvinnojour­en.
ARKIVBILDE­R: TERESA INNOCENTI Jörgen Holmgren, Ulrika Wallenius och Randi Bergwall håller i arrangeman­get, vars intäkter går till Kvinnojour­en.
 ?? ?? Den 7:e april är det dags, start och mål är på grusparker­ingen vid Hawaii badplats på Stenungsön, på samma ställe där loppet hölls förra våren.
Den 7:e april är det dags, start och mål är på grusparker­ingen vid Hawaii badplats på Stenungsön, på samma ställe där loppet hölls förra våren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden