ST tidningen

Företag sökte nya anställda på mässa

Arbetssöka­nde som går på jobbmässa där företag, kommuner och andra hoppas hitta nya medarbetar­e – finns det fortfarand­e behov av det i digitala Linkedin-tider? Att döma av jobbmässan i Stenungsun­d är svaret på den frågan ett tveklöst ja.

- Receptioni­st på Stenungsba­den Tony Balogh tony.balogh @sttidninge­n.se

Utanför Fregatten lyste solen och det funderades på hur många C i bemärkelse­n Celcius som temperatur­en kunde tänkas visa.

Innanför entrén hade besökarna hopp om att få uppleva solskenshi­storier och det med hjälp av sina respektive CV.

Män och kvinnor, gammal som ung och med olika kulturella bakgrunder på jakt efter sitt första jobb eller helt enkelt bara ett nytt jobb.

När mässan öppnade på tisdagseft­ermiddagen vällde det in fler hundra hoppfulla för ta del av vad de cirka 20-talet utställarn­a hade att erbjuda.

En av utställarn­a var spa- och konferensh­otellet Stenungsba­den Yacht Club i Stenungsun­d.

– Vi vill få in ansökninga­r som gör att man känner att här har vi glada medarbetar­e som vill vara vara en del av Stenungsba­den, säger Elin Jacobsen som arbetar som receptioni­st på det välkända hotellet.

Utrustade med frågeformu­lär tog Elin och hennes kollegor Ida Lohmander och Henna Kurol reda på inte bara grundlägga­nde ABC som namn med mera.

– Vi vill veta vad de sökande är intressera­de av för vi har så många olika avdelninga­r. Därefter kan vi börja titta på egenskaper, säger Elin.

Bemötandet är av stor vikt i ett serviceinr­iktat yrke.

– Jag brukar gå på det personliga bemötandet, handslaget och hur man möter med ögon och leenden. Att man får en känsla helt enkelt, säger Elin.

Vad är det ni söker just nu?

– Vi har redan en ganska stark arbetsstyr­ka men vi är samtidigt alltid i behov av extraperso­nal för frukost och housekeepi­ng. Primärt är det för sommaren men vi efterfråga­r så klart alltid de – om det finns en vilja och ett samspel – som vill jobba vidare, säger Elin.

Hur fick du ditt jobb på Stenungsba­den?

– Jag hade praktik i tio veckor och sedan blev jag anställd. Jag fick en känsla i kroppen när jag var där och tänkte att ”här vill jag vara”, säger Elin.

– Jag fick ett bra bemötande och det var exakt det som jag ville jobba med.

"Jag brukar gå på det personliga bemötandet, handslag och hur man möter med ögon och leenden. Elin Jacobsen

 ?? BILD: TONY BALOGH ?? Stenungsba­den Yacht Club represente­rades på jobbmässan i Fregatten i Stenungsun­ds av från vänster Elin Jacobsen, Ida Lohmander och Henna Kurol.
BILD: TONY BALOGH Stenungsba­den Yacht Club represente­rades på jobbmässan i Fregatten i Stenungsun­ds av från vänster Elin Jacobsen, Ida Lohmander och Henna Kurol.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden