ST tidningen

Dubbla kval för Stenungsun­ds HK i helgen

Kommande tisdag blir det dubbelt så kvalfyllt för Stenungsun­ds HK. Såväl damlaget som herrlaget spelar så kallat negativt kval för att hänga kvar med start på bortaplan.

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0303-72 82 24

Föreningen går just nu – utöver det sportsliga – en helt annan kamp och det utanför planen.

SHK äger tillsamman­s med fotbollskl­ubben Vallens IF Stora Höga Arena via aktiebolag­et Mötesplats Stora Höga. Samtal förs mellan MPSH och Stenungsun­ds kommun om ett nytt hyresavtal från 1 januari 2025. Just nu skiljer det cirka 900 000 kronor mellan parterna.

För dam- och herrlaget skiljer det tre matcher mellan att vara kvar i division 1 respektive division 2 eller nedflyttni­ng i seriesyste­met.

På tisdagskvä­llen ställs herrarna mot Trollhätta­n medan damerna tar sig an Mölndal. Båda kvalen är i bäst av tre matcher.

– Herrarna hade det tufft förra året där laget åkte ur serien men fick vara kvar. Herrarna har under det här året tagit kliv men det har varit svårt att hålla kvalitet över 60 minuter, säger Christer Oxien, klubbchef i SHK.

Förra säsongen gick det bra för damerna.

– I år hade vi förhoppnin­gar om den övre halvan. Men det har smugit sig in någon form av osäkerhet som gör att vi helt enkelt förlorar för många matcher. Vad det beror på är svårt att peka på men vi tror att vi är väl förberedda på kval, säger han.

Föreningar som är på väg upp eller ner planerar kommande års verksamhet­er för olika scenarier. SHK är inget undantag.

– Det handlar både om utgifter och inkomster och hur vi driver olika delar av verksamhet­en. Det är klart att det är en annan verklighet i division 2 än i division 3 (herr) och det är en annan verklighet i division 1 än i division 2 (dam), säger Oxien.

Returmatch­erna spelas söndagen 7 april För att få extra mycket folk betalar publiken en entréavgif­t för att få se två matcher. Det kan bli ont om p-platser närmast arenan men det finns fler vid Stora Högaskolan.

– Vi är hoppfulla om att vi kniper de här två platserna, säger Oxien.

 ?? BILD: PONTUS SÖDERMAN ?? Både dam- och herrlaget i Stenungsun­ds HK spelar med start på tisdag negativt kval för att hänga kvar. SHK börjar borta och har returmöten söndag 7 april.
BILD: PONTUS SÖDERMAN Både dam- och herrlaget i Stenungsun­ds HK spelar med start på tisdag negativt kval för att hänga kvar. SHK börjar borta och har returmöten söndag 7 april.
 ?? BILD: TONY BALOGH ?? Christer Oxien är hoppfull om att såväl dam- som herrlaget i Stenungsun­ds HK kvalar sig kvar i seriespele­t.
BILD: TONY BALOGH Christer Oxien är hoppfull om att såväl dam- som herrlaget i Stenungsun­ds HK kvalar sig kvar i seriespele­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden