ST tidningen

Stig Åkerberg

-

Några goda tankar om min nära vän Stig Åkerberg som gått vidare till Nangijala.

Vi kom ner tillsamman­s från Medelpad (Norrland) våren 1963 till Unifos (nu Borealis), som de första anställda. Stig var med och bildade Koppers IF fotboll som låg där Kopperskol­an ligger i dag. Där började hans stjärnstat­us. Stig kom från division 2 men Koppers fick börja i division 5. Under tiden blev Stig en god arbetsleda­re som skapade många skratt. Nästa steg var för Stig att bygga upp ishockeyn där han var en fruktad back. Åren gick och Stig fick olika chefsbefat­tningar. Stig började en ny idrottskar­riär som golfspelar­e på Lyckorna, där han åter blev känd som en ambassadör med glimten i ögat.

Anekdot 1

Stig skulle spela hockey i Dingle. Vi körde upp med några bilar, när vi kommit fram upptäckte Stig att han glömt skridskorn­a. Stig sa åt mig att köra rally till Stenungsun­d och vara tillbaka innan andra perioden vilket jag lyckades med. De låg då under men med Stig på isen så vände de matchen och vann.

Anekdot 2

1960-talets vänstertra­fik. Vi for till Stockholm för att träffa några damer (som sedermera blev våra fruar). På vägen hem söder om Strängnäs fanns några kilometer motorväg och Amazonen skulle testas (170 km/tim). Där mötte vi en VW-bubbla på fel sida och en kraftig gir ledde till att vi voltade och förvandlad­e Amazonen till en skrynklig konservbur­k. Vi klarade oss med några bulor och skrapsår då Volvo kommit med fegsnöre i Amazonen som räddade våra liv. Blev tåget hem morgonen därpå. Killarna på jobbet var i uppror då det inte gick att ringa.

En sista hälsning från Stigs nära och kära vänner genom

Lars-Olov “Loppas” Löv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden