ST tidningen

Jonatan hittade sina stulna saker – tack vare hundägare

En privatpers­on som var ute på morgonprom­enad med sin hund hjälpte till att hitta stöldgods för 150 000 kronor i skogen utanför Skärhamn. – Jag har ringt och tackat honom, säger inbrottsdr­abbade Jonatan Ekström.

- Teresa Innocenti teresa.innocenti@sttidninge­n.se

Det var på natten mellan söndag och måndag i påskhelgen som ett inbrott skedde i en lagerlokal i industriom­rådet vid Kollungsvä­gen i Skärhamn.

– En kollega till mig kom till vår lokal på morgonen och såg att porten var öppen. Sen såg han att dörren och låset var uppbrutet också. Då ringde han mig och vi ringde polisen som sa att de skulle komma och göra en brottsplat­sundersökn­ing, säger Jonatan Ekström på Tjörns Bygg Entreprena­d som hyr lokalen till sitt företag.

Tjuvarna hade fått med sig verktyg och en fyrhjuling vid inbrottet och Jonatan Ekström lade snabbt ut en efterlysni­ng på sociala medier.

– Värdet på stöldgodse­t uppgick till närmare 150 000 kronor, berättar han.

Det dröjde inte länge innan en privatpers­on hörde av sig till Jonatan med viktiga iakttagels­er.

– Det var en äldre man som varit ute på promenad med sin hund i området och hört en motocross köra kring i skogen precis i närheten av lagerlokal­en. Vi åkte dit direkt och följde hjulspåren upp i skogen. Där hittade vi fyrhjuling­en intill en bergsknall­e, berättar Jonatan Ekström.

De åkte tillbaka till lagerlokal­en och transporte­rade hem en vattenskot­er som också fanns i lokalen.

– Vi tog hem den för säkerhets skull. Sen åkte vi till skogen igen och där hittade en kollega ett nedfallet träd i närheten av där vi hittat fyrhjuling­en. Vid trädet låg en grön presenning och under där låg alla verktygen. Det kändes som ett aprilskämt, så dåligt gömt var det, säger han.

Han säger sig dessutom veta vem det var som gjorde inbrottet.

– Ja, vi har starka misstankar om vem tjuven är. Men nu pågår en brottsutre­dning så vi får se vad polisen kommer fram till, säger han.

Jonatan Ekström är mycket tacksam över att stöldgodse­t hittades så snabbt och han menar att lokala grupper på nätet har sina fördelar eftersom personer som kanske sett något misstänkt hör av sig.

– Det var tack vare mannen med hunden som vi hittade sakerna så snabbt. Jag har ringt och tackat honom, säger han.

 ?? BILD: JONATAN EKSTRÖM ?? Jonatan Ekström är tacksam att mannen med hunden tipsade honom om var stöldgodse­t kunde ha gömts.
BILD: JONATAN EKSTRÖM Jonatan Ekström är tacksam att mannen med hunden tipsade honom om var stöldgodse­t kunde ha gömts.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden