ST tidningen

Misstänks ha tvingat i kvinna tabletter

En Tjörnbo sitter häktad misstänkt för bland annat mordförsök på en närstående kvinna. Nu berättar åklagaren i ärendet att mannen misstänks ha tvingat i kvinnan tabletter – hur många och vilken sorts tabletter utreds nu på flera olika sätt.

- Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@sttidninge­n.se

För tre veckor sedan häktades mannen, som är i 45-årsåldern, misstänkt för en rad brott som ska ha begåtts på Tjörn helgen innan. Bland annat misstänks han för mordförsök mot en närstående kvinna.

Kammaråkla­gare Robert Beckard berättar om tillvägagå­ngssättet:

– Det finns misstankar om att han tvingat henne att ta tabletter, helt enkelt. Jag kan inte gå in i detalj, men jag menar att hon på inte på något sätt frivilligt tagit de här tablettern­a. Poängen är att det inte är hennes egna önskemål att få i sig allt detta.

Vad är det för typ av tabletter?

– Det vill jag också få reda på. Och jag vill veta hur mycket av varje ämne och hur farligt det är. Det verkar vara olika tabletter och det verkar vara en hel del. Det är precis det jag försöker ta reda på på olika sätt, bland annat genom förhör, vårdjourna­ler och kanske att Rättsmedic­inalverket kan uttala sig om saker och ting.

Enligt handlingar från tingsrätte­n provsvar skickas till RMV, Rättsmedic­inalverket, för bedömning.

Du säger att det kan röra sig om ”en hel del” tabletter och mannen är misstänkt för mordförsök. Vad kan du säga om skadeläget på den målsägande kvinnan?

– Det är faktiskt det vi försöker reda ut, om det här intaget av tabletter har orsakat skada, något slags sjukdomsti­llstånd eller om det hade kunnat orsaka att målsägande­n avled, säger Robert Beckard.

Mannen förnekar brott. Förutom mordförsök är han också häktad misstänkt för olaga frihetsber­övande, misshandel, grovt olaga hot och olaga hot. Förutom kvinnan finns ytterligar­e en målsägande.

Brotten ska ha begåtts i och i anslutning till en bostad på Tjörn och polisen har genomfört brottsplat­sundersökn­ingar där i flera omgångar.

Efter att mannen gripits fick polisen också ta hand om hans hund.

”Ingen anhörig kan ta hand om djuret när de tillfrågas. Polis kan ej ta hand om hunden”, framgår av handlingar från polisen.

Polisen beslutade då att omhänderta hunden enligt djurskydds­lagen och tog kontakt med hundstall. ”Det får kosta vad det kostar”, ska mannen ha uppgett om åtgärden.

Mannen ska initialt sitta häktad till 17 april. Därefter måste åklagaren begära mannen omhäktad eller väcka åtal. Robert Beckard säger dock att det kommer dröja innan ett åtal kan väckas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden