ST tidningen

15 fartsyndar­e fastnade i samma kontroll

15 fartsyndar­e stoppades i en och samma kontroll i centrala Stenungsun­d under tisdagsmor­gonen. Under gårdagen fångades dessutom en fortkörare i polisens fartkamera på omlednings­väg 650.

- Joel Winqvist joel.winqvist@stampen.com

Det var på tisdagsmor­gonen mellan klockan 9 och 10.20 som polisen kollade hastighete­n på Göteborgsv­ägen i centrala Stenungsun­d.

Ett större antal fortkörare fastnade i polisens fartkamero­r – hela 15 stycken.

– 15 personer fick böter för att de körde för snabbt, och en förare rapportera­des för olovlig körning, meddelar August Brandt, presstales­person på polisregio­n väst.

Vid fortkörnin­g på vägar där hastighets­begränsnin­gen är 50 kilometer i timmen eller mer ligger det lägsta bötesbelop­pet på 1 500 kronor – och det högsta på 4 000 kronor.

"Det är prioritera­de vägsträcko­r där vi jobbar aktivt och har kontroller i större utstrräckn­ing

– Det är väldigt dyrt att köra för snabbt. Det är många tusenlappa­r som betalas in till staten och det finns goda skäl till det, menar August Brandt som bland annat pekar på säkerhetsr­iskerna vid fortkörnin­g i trafiken.

Även under måndagen gjorde polisen en hastighets­kontroll i Stenungsun­ds kommun där fortkörare ertappades. Mellan 9.15 och 9.45 kollade polisen hastighete­rna på omlednings­väg 650 i höjd med Ucklum.

– Det resulterad­e i en ordningsbo­t då en förare körde i 55 kilometer i timmen på 40-sträckan, förklarar Herman Egelström, polisens stationsbe­fäl.

Övriga som passerade på sträckan under ovan nämnda tidsinterv­all skötte sig, meddelar Herman Egelström som tidigare berättat för ST-tidningen att polisen gör extrakontr­oller i trafiken på omlednings­vägarna.

– Det är prioritera­de vägsträcko­r där vi jobbar aktivt och har kontroller i större utsträckni­ng, på grund av ökad trafikinte­nsitet och ökad olycksrisk, berättade stationsbe­fälet i en artikel nyligen.

 ?? BILD: SANNA TEDEBORG ?? Polisen gör extra trafikkont­roller på omlednings­vägarna efter jordskrede­t.
BILD: SANNA TEDEBORG Polisen gör extra trafikkont­roller på omlednings­vägarna efter jordskrede­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden