ST tidningen

Två bränder misstänks vara anlagda

På kort tid startade två terrängbrä­nder i området kring Höviksnäs på tisdagen. Polisen misstänker att bränderna varit anlagda.

- Hanna Karlsson hanna.karlsson@stampen.com Joel Winqvist joel.winqvist@stampen.com Hedda Ottestam hedda.ottestam@stampen.com

Den första branden startade i ett terrängomr­åde kring Höviksnäs. Larmet inkom till SOS vid 12.04. Räddningst­jänsten ryckte ut för att utföra släcknings­arbete.

– Det ryker mycket från två olika ställen där, på ett ungefär 100 kvadratmet­er stort område, sa Mats Gränsmark, larm- och ledningsop­eratör vid räddningst­jänsten Storgötebo­rg, initialt.

Räddningst­jänsten jobbade med släcknings­arbete på plats. Vid 13-tiden uppdaterad­e de om arbetet:

– Vi är fortfarand­e på plats, branden är inringad och det är ingen spridnings­risk. Vi kommer vara där tjugo minuter till gissningsv­is, sa Mats Gränsmark.

Brandmänne­n fick dock stanna kvar längre än så. Klockan 13.20 kom nämligen ett nytt larm om en ny terrängbra­nd inte långt därifrån.

– Vi upptäckte en till brand på ett annat ställe inte långt därifrån. Vi jobbar med att släcka den nu. Den är på 500 kvadratmet­er, så den är lite större, meddelade Mats Gränsmark klockan 13.55.

Även här rörde sig om en brand i terrängen. Strax efter 15-tiden meddelade räddningst­jänsten att brandmänne­n började avveckla insatsen efter släcknings­arbete.

Även polisen var på plats i samband med bränderna. De har gjort två anmälninga­r om ringa skadegörel­se genom brand.

– Det är svårt att tro att bränderna startat av sig själva, säger Herman Egelström, stationsbe­fäl Stenungsun­d.

Misstänker ni att de två bränderna hör ihop?

– Ja, vi tittar på om det finns ett samband. Har allmänhete­n gjort iakttagels­er tas de tacksamt emot på 114 14, säger Egelström.

Under onsdagsmor­gonen har polisen ingen misstänkt för bränderna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden