ST tidningen

Misstänks ha orsakat skredet – företag får bygga bullervall vid E6

- Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@sttidninge­n.se

I den brottsutre­dning som pågår finns tre misstänkta, kopplade till bygget intill E6. Nu rapportera­r SVT Nyheter att ett av de aktuella företagen fått grönt ljus av kommunen för att bygga en ny bullervall i området, cirka 200 meter från skredkrate­rn.

När skredet inträffade i höstas införde Stenungsun­ds kommun förbud mot fortsatt bygge i företagspa­rken vid E6. Anledninge­n var att man ansåg att det innebar risk för liv och hälsa. Men nu ger kommunen grönt ljus till ett företag som verkat vid bygget att bygga en runt tio meter hög bullervall cirka 200 meter från skredkrate­rn. Detta enligt SVT Nyheter.

– Vi har kommit fram till att det inte längre föreligger en uppenbar fara, säger Martin Ladfors, verksamhet­schef för bygg och miljö på Stenungsun­ds kommun till SVT Nyheter Väst.

SVT rapportera­r också att marken i skredområd­et har undersökts av myndighete­r, men inte på just den plats där bullervall­en planeras. Kommunen utgår här från detaljplan­ens utredninga­r och Martin Ladfors säger till SVT att man gör bedömninge­n att mestadels är berg på platsen.

– Vi förlitar oss på det underlaget som är framtaget, säger han till SVT.

SVT rapportera­r också att byggförbud­et hävts i omgångar, men att det råder fortsatt förbud mot att bygga i rasområdet. Dock ska just bygget en annan bullervall ha fått grönt ljus redan i januari. Företaget som ska bygga bullervall­en vill inte ställa upp på en intervju med SVT, men skriver i en kommentar:

”Bullervall­en ligger inte inom skredområd­et. Vi motsätter oss samtliga uttalanden från åklagaren i ärendet och precis som tidigare avvaktar vi Haverikomm­issionens utredning.”

SVT har utan framgång sökt det andra aktuella företaget.

 ?? BILD: JONAS LINDSTEDT ?? När skredet inträffade i höstas införde Stenungsun­ds kommun förbud mot fortsatt bygge i företagspa­rken vid E6. Anledninge­n var att man ansåg att det innebar risk för liv och hälsa.
BILD: JONAS LINDSTEDT När skredet inträffade i höstas införde Stenungsun­ds kommun förbud mot fortsatt bygge i företagspa­rken vid E6. Anledninge­n var att man ansåg att det innebar risk för liv och hälsa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden