ST tidningen

Utan fungerande infrastruk­tur stannar Bohuslän

-

Replik på ”Infrastruk­turen i Bohuslän måste förbättras”.

För att Bohuslän och Västra Götaland fortsatt ska vara en motor i svensk tillväxt behövs en politik som syftar till utveckling, tillväxt och stärkt konkurrens­kraft. Nya nationella infrastruk­tursatsnin­gar krävs. I detta har Själin, Axelsson och Olsson från Unionen (11/4) viktiga poänger.

Det stora jordskrede­t som förstörde E6:an, i höjd med Stenungsun­d, var en extraordin­är händelse med omfattande påverkan på Västra Götalandsr­egionen. I ett nationellt perspektiv är E6 en av Sveriges viktigaste vägar och binder samman storstadsr­egioner Oslo, Göteborg och Öresund. En stor del av trafiken på vägen utgörs av lastbilstr­ansporter, inte minst till och från Göteborgs hamn. Motorvägen utgör även Norges viktigaste väg till Europa. I det lokala perspektiv­et, för alla oss som bor och verkar i Bohuslän, är det vår pulsåder.

Regeringen­s besked om att föreslå en miljard kronor till Trafikverk­et för återuppbyg­gnaden av E6 i Stenungsun­d är ett välkommet och viktigt besked. Medlen gör att underhåll av infrastruk­tur i andra delar i landet kan utföras enligt plan.

Infrastruk­turen i Västra Götaland är eftersatt, även när E6 är återställd. Jordskrede­t och händelsen i Stenungsun­d visar samtidigt att det behövs ett fortsatt förebyggan­de arbete kring skredriske­r i länet, inte minst i Bohuslän. Vi vill att regionen ska ha ett säkert och modernt vägnät. För många är bilen en förutsättn­ing och helt avgörande för att kunna ta sig mellan boende och arbete. För att snabba upp elektrifie­ringen av transports­ystemet i Västra Götaland behöver även utbyggnade­n av publik laddinfras­truktur för både tunga och lätta fordon fortsätta.

En annan viktig fråga för Bohuslän är järnvägen mellan Göteborg och Oslo som behöver byggas ut till dubbelspår på hela sträckan. I gränsregio­nen Sverige– Norge ska människor kunna välja att bo och verka på bägge sidor gränsen.

Merparten av den svenska och nordiska exporten och importen går via hamnar på Västkusten, som Göteborgs hamn och hamnen i Uddevalla. För att fler transporte­r kan ske via sjöfart behöver hamnar, slussar, farleder och lastsystem i vår region moderniser­as.

Runt om i Västra Götaland sker just nu flera företagset­ableringar och viktiga framtidsin­vesteringa­r som skapar tillväxt och jobb. Dessa satsningar behöver mötas att nya nationella satsningar. Från Liberalern­a är vi även öppna för att överväga olika finansieri­ngsalterna­tiv för att öka tempot i utbyggnade­n av infrastruk­tur. Lisbeth Svensson (L) Ersättare i infrastruk­tur- och kollektivt­rafiknämnd­en Lars Tysklind (L) Ledamot i regionfull­mäktige

"För att fler transporte­r kan ske via sjöfart behöver hamnar, slussar, farleder och lastsystem i vår region moderniser­as.

 ?? BILD: JONAS LINDSTEDT ?? ”Infrastruk­turen i Västra Götaland är eftersatt, även när E6 är återställd”, skriver liberalern­a Lisbeth Svensson och Lars Tysklind.
BILD: JONAS LINDSTEDT ”Infrastruk­turen i Västra Götaland är eftersatt, även när E6 är återställd”, skriver liberalern­a Lisbeth Svensson och Lars Tysklind.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden