Stark & smal pa 10 minuter

Ditt mål: BOOSTA DIN ÄMNESOMSÄT­TNING

-

Goda nyheter! De här övningarna sätter igång fett- och bränsleför­bränningen i dina celler, och med dem kan du stärka muskler och öka kaloriförb­ränningen i flera timmar efter att du slutat träna.

VÅR HEMLIGHET för att komma i (och stanna i) toppform: kroppsvikt­rörelser som kombinerar konditions­och styrketrän­ing. De ger dig energi och ökar ämnesomsät­tningen. Dessutom kan de göras var som helst. De här fyra övningarna trimmar, tonar och bränner kalorier på bara några minuter. Allt du behöver för att utföra dem är ett par lättviktsh­antlar och en stadig stol.

1. KNÄLYFT MED ARMLYFT

Håll en hantel i axelhöjd i varje hand. Höj höger knä mot bröstet och vänster arm över huvudet, växla sedan sida och upprepa. Fortsätt att växla arm och ben.

2. STOLKNÄBÖJ MED BICEPSLYFT

Stå framför en stol med båda fötterna riktade framåt, höftbrett isär och med håll en hantel i varje hand. Flytta vikten till hälarna och sjunk ned i knäböj tills rumpan nuddar stolen. Återgå sedan till stående position genom att pressa upp med hälarna och lyft samtidigt båda hantlarna mot axlarna.

3. BAKÅTKLIV

Stå med fötterna ihop, knäna lätt böjda och händerna på höfterna. Håll en hantel i varje hand. Böj vänster knä och sträck ut höger ben bakom dig. Kliv snabbt tillbaka med höger fot för att möta den vänstra och sträck ut vänster ben bakom dig. Fortsätt växla ben.

4. SIDOUTFALL MED PRESS

Stå brett isär med benen, peka tårna utåt och hälarna inåt, och vila händerna lätt på stolsrygge­n. Böj höger knä i ett utfall åt höger och koncentrer­a vikten på höger häl. Räta ut vänster ben för att återgå till startposit­ion och sträck upp armarna ovanför huvudet. Repetera på andra sidan. Fortsätt växla sida.

 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Rör dig snabbt för att höja pulsen, men tappa inte tekniken.
EXPERTENS TIPS Rör dig snabbt för att höja pulsen, men tappa inte tekniken.
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Jobba med magmuskler­na och håll bröstet upprätt.
EXPERTENS TIPS Jobba med magmuskler­na och håll bröstet upprätt.
 ??  ??
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Pressa genom rumpan när du sträcker ut benet och jobba med magmuskler­na.
EXPERTENS TIPS Pressa genom rumpan när du sträcker ut benet och jobba med magmuskler­na.
 ??  ??
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Glöm inte att knipa med rumpan när du ställer dig upp.
EXPERTENS TIPS Glöm inte att knipa med rumpan när du ställer dig upp.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden