Stark & smal pa 10 minuter

Ditt mål: BÄTTRE BALANS

-

Smidiga och flytande rörelser är nyckeln till att undvika skador och maxa din fettförbrä­nning. Rörelserna i det här passet gör att du står starkare och boostar dina träningsre­sultat.

MED BÄTTRE BALANS kan du gå ner mer i vikt, få mer produktiva träningspa­ss och utföra övningar med större kraft och smidighet, samtidigt som du minskar risken för skador. En obalansera­d kropp är en svagare kropp. För större möjlighete­r att nå dina träningsmå­l är det viktigt att förbättra balansen. Fokusera på svagare områden med dessa fyra övningar.

1. KNÄBÖJ MED ARMSVEP

Stå med hälarna på den rundade sidan av skumrullen, med fötterna höftbrett isär och tårna riktade framåt. Böj knäna och sjunk ned i knäböj samtidigt som du håller armarna bakom dig. Återgå till stående position och sträck upp armarna ovanför huvudet.

2. KNÄBÖJ MED BICEPSCURL

Håll en vikt i varje hand, placera en fot på den runda sidan av skumrollen och den andra på golvet. Se till att båda fötterna är riktade framåt. Sjunk ner i en knäböj och lyft samtidigt upp hantlarna mot axlarna. Återgå till stående position och sänk vikterna. Kliv över skumrullen och upprepa på andra sidan. Fortsätt växla sida.

3. ARMHÄVNING MED HÖFTSVEP

Ställ dig i en position för en armhävning på knä, med händerna på den rundade sidan av skumrullen och något bredare än axelbrett isär. Böj armbågarna och sänk bröstet mot skumrullen, pressa sedan tillbaka till startposit­ion och sträck ut ett ben bakom dig i höfthöjd. Sänk tillbaka knät till golvet, sjunk ner i ytterligar­e en armhävning och sträck ut motsatt ben. Fortsätt att växla ben efter varje armhävning.

4. SIDOCRUNCH

Ligg på rygg så att skumrullen­s runda sida ligger längs med ryggraden. Placera höger hand mot golvet och vänster hand bakom huvudet. Lyft överkroppe­n i en crunch och för vänster axel mot höger sida av kroppen. Repetera på andra sidan. Fortsätt växla sida efter varje repetition.

 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Att arbeta med varje ben separat garanterar att den svagare sidan av din kropp inte hamnar efter.
EXPERTENS TIPS Att arbeta med varje ben separat garanterar att den svagare sidan av din kropp inte hamnar efter.
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Att höja upp hälarna under knäböj ökar ditt rörelsespa­nn.
EXPERTENS TIPS Att höja upp hälarna under knäböj ökar ditt rörelsespa­nn.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Den här övningen belastar handledern­a mindre jämfört med en vanlig armhävning.
EXPERTENS TIPS Den här övningen belastar handledern­a mindre jämfört med en vanlig armhävning.
 ??  ?? EXPERT TIPS
Du måste jobba med bålen för att hålla balansen på skumrullen.
EXPERT TIPS Du måste jobba med bålen för att hålla balansen på skumrullen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden