Stark & smal pa 10 minuter

10 MINUTER FÖR EN STARKARE OCH FASTARE UNDERKROPP

-

Visst, längre ben är bara ett par klackar bort – men en imponerand­e underkropp kräver lite arbete. Dessa övningar fokuserar på underarbet­ade muskler i underkropp­en, och gör dina ben både starka och smala.

ATT TRÄNA underkropp­en är ett av de snabbaste sätten att komma i form på. Det beror på att underkropp­en består av större muskelgrup­per (som sätes, quadriceps och hamstrings­muskler), så du får ökad ämnesomsät­tning genom att stärka dessa områden. Enkelt sagt kommer du att bränna fett från topp till tå, samtidigt som du skulpterar och definierar underkropp­en.

1. HÖFTBRYGGA MED PRESS

Börja på rygg med knäna böjda och höftbrett isär. Ha fötterna platt mot golvet. Sätt gummibande­t runt dina lår. Pressa genom hälarna för att lyfta höfterna till samma höjd som knäna, sära sedan på knäna och tryck utåt sidorna. För ihop knäna igen och sänk höfterna mot golvet.

2. FÖR INSIDA OCH UTSIDA LÅR

Börja på ena sidan med benen utsträcka och kroppen i en rät linje. Gummibande­t ska du ha runt anklarna. Lyft det övre benet och håll kvar genom hela övningen. Arbeta med utsidan av låret. Höj och sänk det undre benet i 20 sekunder. Byt sida och repetera i ytterligar­e 20 sekunder.

3. STÅENDE BENLYFT

Stå med fötterna några centimeter isär och sätt ett gummiband runt vristerna. Böj höger ben en aning och håll foten spänd samtidigt som du höjer och sänker vänster ben framför kroppen i 20 sekunder. Växla sida och repetera i ytterligar­e 20 sekunder.

4. SIDOGÅNG

Stå med fötterna några centimeter isär och sätt ett gummiband runt vristerna. Kliv ut med en fot åt sidan och för sedan den andra foten för att möta den. Reversera rörelsen tillbaka till startposit­ion. Fortsätt i 20 sekunder, och upprepa sedan i motsatt riktning i ytterligar­e 20 sekunder.

 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Spänn rumpan och arbeta med utsida lår när du särar på knäna.
EXPERTENS TIPS Spänn rumpan och arbeta med utsida lår när du särar på knäna.
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Arbeta med magen och sätesmuskl­erna.
EXPERTENS TIPS Arbeta med magen och sätesmuskl­erna.
 ??  ??
 ??  ?? Bränn fett
Boosta din förbrännin­g genom att arbeta med dina största musklergru­pper.
Bränn fett Boosta din förbrännin­g genom att arbeta med dina största musklergru­pper.
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Ha knäna lätt böjda och jobba med magen.
EXPERTENS TIPS Ha knäna lätt böjda och jobba med magen.
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Fokusera på att pressa genom quadriceps, på framsida lår, när du lyfter benet.
EXPERTENS TIPS Fokusera på att pressa genom quadriceps, på framsida lår, när du lyfter benet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden