Stark & smal pa 10 minuter

4 ÖVNINGAR FÖR EN SNYGG RUMPA

-

Hur mycket tid ägnar du egentligen åt att skulptera din rumpa? Inte tillräckli­gt i alla fall. Nu kan du använda dessa knävänliga rumpövning­ar för att lyfta och forma dina sätesmuskl­er.

STRUNTAR DU I DEN tillräckli­gt länge kommer rumpan bli din kropps problembar­n. Den är full av potential, men lat och omotiverad – och inte alltid särskilt snygg. Ge din rumpa lite kärlek med dessa fyra superövnin­gar. De jobbar med sätesmuskl­erna, och musklerna som stödjer dem, för att stärka och tajta till både rumpa och bål.

1. SÄTESPRESS

Stå upp med ett gummiband runt vristerna och håll i en stolsrygg. Böj vänster knä en aning och sträck ut höger ben bakom dig. Lyft det högra benet och pressa genom rumpan. Sänk benet. Repetera rörelsen i 15 sekunder. Håll sedan kvar benet överst i rörelsen och ”vispa” snabbare med foten i 15 sekunder. Repetera med vänster ben.

2. BAKÅTSPARK

Stå upp, håll i en stolsrygg och sätt ett gummiband runt vänster vrist och höger fot. För höger knä mot bröstet och sträck sedan ut höger ben bakom dig. Upprepa långsamt i 15 sekunder. Sträck sedan ut benet, ”vispa” överst i rörelsen i 15 sekunder och arbeta hårdare med rumpan. Repetera med vänster ben.

3. KORSANDE LYFT

Stå upp med ett gummiband runt vristerna och håll i en stolssrygg. Böj vänster knä en aning och korsa höger ben bakom vänster, med de högra tårna mot golvet och hälen lyft. Håll höger ben rakt samtidigt som du lyfter det uppåt och utåt höger. Sänk och repetera i 15 sekunder. Håll sedan kvar benet överst i rörelsen och ”vispa” med benet up och ut till höger i 15 sekunder. Repetera med vänster ben.

4. RUMPTONARE

Stå upp och greppa tag i en stolsrygg med ett gummiband runt vristerna. Böj höger knä cirka 90 grader samtidigt som du håller vristen i linje med knät och foten spänd. Lyft höger ben ut till sidan tills låret nästan är parallellt med golvet. Sänk ned och upprepa i 15 sekunder. Håll kvar benet överst i rörelsen och vifta i 15 sekunder. Repetera med vänster ben.

 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Pressa genom hälen och jobba med rumpan.
EXPERTENS TIPS Pressa genom hälen och jobba med rumpan.
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Håll bröstet upprätt och axlarna bakåt.
EXPERTENS TIPS Håll bröstet upprätt och axlarna bakåt.
 ??  ?? Booty-kärlek
De här övningarna tar din baksida ett kliv framåt.
Booty-kärlek De här övningarna tar din baksida ett kliv framåt.
 ??  ??
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Fokusera på att aktivera rumpa och utsida lår.
EXPERTENS TIPS Fokusera på att aktivera rumpa och utsida lår.
 ??  ??
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
håll knät böjt, lyft från sätesmuskl­erna och utsida lår.
EXPERTENS TIPS håll knät böjt, lyft från sätesmuskl­erna och utsida lår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden