Stark & smal pa 10 minuter

DIN ULTIMATA PLAN FÖR ATT TRÄNA VAR SOM HELST

-

”Jag har inte tid” är inte en giltig ursäkt för att skippa ett svettigt pass. Med det här smarta programmet kan du tona din kropp snabbt. Det bästa? Du kan göra det hemma, på kontoret eller till och med på semestern!

VEM BEHÖVER GYMMET? Gymmet vissa fördelar, som träningsko­mpisar och bra utrustning, men med det får man ofta en månadskost­nad och pendlingst­id. Du kan göra dig av med oönskade kilon och förbättra din hälsa när och var som helst. Till din hjälp har du detta helkroppsp­ass.

1. PRESSA OCH TONA

Sitt på kanten av en stol med en hantel i varje hand i axelhöjd. Sträck upp armarna ovanför huvudet. Kom tillbaka med hantlarna till axelhöjd, och sträck växelvis en arm i taget framåt i brösthöjd. Det är en repetition.

2. LYFT OCH PRESSA

Ligg på rygg på golvet med hälarna på en stol och en hantel i varje hand. Håll armarna utsträckta ovanför bröstet med handflator­na vända mot varandra. Lyft höfterna från golvet och pressa ihop sätesmuskl­erna. Sänk långsamt höfterna samtidigt som du böjer armbågarna och för hantlarna mot pannan. Det är en repetition.

3. BICEPSCURL MED BAKÅTPRESS

Sitt på kanten av en stol med en hantel i varje hand. Luta överkroppe­n en aning framåt och håll armarna utsträckta vid benen med handflator­na framåt. Böj armbågarna och pressa hantlarna mot bröstkorge­n samtidigt som du pressar ihop skulderbla­den. Sträck sedan ut armarna bakom kroppen och jobba med triceps. Reversera rörelsen. Det är en repetition.

4. BICEPSCURL MED BENLYFT

Sitt på kanten av en stol med en hantel i varje hand och armarna utsträckta vid sidorna med handflator­na vända mot kroppen. Sträck fram höger ben (med foten spänd) samtidigt som du lyfter upp vänster arm mot axeln. Sänk långsamt tillbaka och repetera på andra sidan. Fortsätt att växla sida för varje repetition.

 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Föreställ dig att ett snöre drar upp bröstet och håller ryggraden rak.
EXPERTENS TIPS Föreställ dig att ett snöre drar upp bröstet och håller ryggraden rak.
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Pressa ihop armbågarna och håll dem precis ovanför axlarna.
EXPERTENS TIPS Pressa ihop armbågarna och håll dem precis ovanför axlarna.
 ??  ?? Bli mer aktiv
Den här mångsidiga planen kommer passa ditt schema perfekt.
Bli mer aktiv Den här mångsidiga planen kommer passa ditt schema perfekt.
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Pressa in armbågarna mot sidorna och tänk på att de ska peka neråt.
EXPERTENS TIPS Pressa in armbågarna mot sidorna och tänk på att de ska peka neråt.
 ??  ?? EXPERTENS TIPS
Håll huvudet i linje med ryggraden för att undvika att sträcka nacken.
EXPERTENS TIPS Håll huvudet i linje med ryggraden för att undvika att sträcka nacken.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden