Stark & smal pa 10 minuter

7 ÖVERRASKAN­DE SNABBA RECEPT PÅ NYTTIGA MÅLTIDER

- AV KHALIL HYMORE

Det går att laga mat på bara 10 minuter. Att använda dessa sju ingrediens­er sparar tid och gör livet enklare.

FÖRR SLET KVINNOR i flera timmar om dagen för att laga mat och städa upp efteråt. Nu går det att laga nyttig mat på nolltid. Ja, det är sant! Allt du behöver göra är att hitta smarta genvägar i matplaneri­ngen, och dessa sju ingrediens­er hjälper dig dit. Du kommer att spendera mindre tid i köket och få mer tid över till saker du älskar.

Den här hemlagade thaipizzan kan förbättras (och göras snabbare) med en viktig ingrediens. Köp en färdiggril­lad kyckling och hacka upp den. Det kan spara dig upp till en timme i förberedel­ser. Gör detta varje gång receptet kräver en grillad kyckling och du kommer bli klar snabbare varje gång.

THAIKYCKLI­NGPIZZA

Snabbkokan­de havregryn kan spara dig upp till 30 minuter. Snabbhavre­grynen innehåller fortfarand­e fullkorn, de har bara pressats ihop mer än vanliga havregryn. Leta efter ekologiska alternativ för att slippa kemikalier i frukostskå­len.

SNABBHAVRE­GRYN MED KAKAO OCH ROSTAD KOKOS

Yoghurt sparar dig upp till 10 minuter. Förutom att vara den snabbaste hälsosamma frukosten som finns, fungerar den som det som en krämig kompletter­ing till utsökta måltider. Använd för att marinera kött eller som bas för dipp, soppor och såser.

FRUKOSTSKÅ­L MED FRUKT OCH YOGHURT

Ägg kan spara dig upp till 20 minuter genom att bli en god middag snabbare än något annat protein i kylskåpet (biff, kyckling eller tofu). Den här supermaten kan varieras i oändlighet, bland annat till omeletter, smörgåsar och soppor.

GREKISK AVGOLEMONO­SOPPA MED KYCKLING OCH ÄGG

Konservera­de bönor kan spara dig upp till 16 timmar. Konservera­de bönor adderar fibrer och protein till måltider billigt och enkelt. Lägg till i soppor, stuvningar och sallader ,eller gör dem till en puré eller sauté.

BÖNBURGARE

Frusna grönsaker kan spara dig upp till 30 minuter – och de kan faktiskt vara hälsosamma­re. Grönsaker som plockats i bästa skick och sedan frusits innehåller ofta mer näringsämn­en än färska grönsaker som legat ute för länge.

RÄKOR, OKRA, BÖNOR OCH RIS

Fryst råris sparar dig upp till 1 timme. Det är fyllt med lika mycket fullkorn och fibrer som nykokt ris, men är klart på några minuter. Följ instruktio­nerna på paketet och lägg in det i mikrovågsu­gnen – eller koka och frys in på egen hand.

STEK OCH BRUN RISSALLAD

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden