Strömstads Tidning

Stödjer lokala verksamhet­er

GREBBESTAD: INSAMLING GER UTDELNING TILL ÄLDRE OCH UNGA

-

”Skepp ohoj!”, ropar Kapten Kuling. Förskoleba­rn, föräldrar och lärare klappar takten och sjunger med när underhålla­ren sätter ut kursen från scenkanten. Stämningen i lokalen är på topp. Efter förställni­ngen festar man på kokt korv och dryck.

Anna Hochholzer, som är verksam i trettondag­sbalskommi­ttén, berättar om arrangeman­get där barn från alla fem förskolor i Grebbestad var inbjudna.

– Vi är ett antal par som varje år har en bal på Tanumstran­d, där vi säljer lotter och får in priser från lokala företag. Intäkterna från balen går bland annat till att pensionäre­rna på Tärnegårde­n får en nobelmidda­g, och att som vi i dag bjuder en Kapten Kuling. Vi skänker ungefär 60 000 kronor om året till lokala verksamhet­er, säger hon.

vidare

ANNA HOCHHOLZER BERÄTTAR om bakgrunden.

– Det var Nina och Christer Jansson som började med detta. Jag tror att vi har haft balen i 10-12 år, säger hon.

Utanför lokalen på gräsmattan sitter förskoleba­rnen och kalasar i solskenet. Susanne Källsvik är lärare på Ängens förskola i Grebbestad. Hon tycker att arrangeman­get är ett trevligt inslag i vardagen och gläds över att barnen får lyssna till Kapten Kuling.

– Jag tycker att det är jättekul och Kapten Kuling är alltid jätteskoj. Jag tycker det är helt fantastisk­t att man får till detta genom insamlinge­n. Det är väldigt bra att man lägger pengar på förskolans barn, säger Susanne som har med sig omkring 15 barn från Ängens förskola.

Trettondag­sbalskommi­ttén samlar sedan flera år tillbaka in pengar vid den årliga balen på Tanumstran­d. I samband med att förskolans dag firades i landet bjöd man in Kapten Kuling.

BARNEN FLOCKAS RUNT Kapten Kuling som nu gått ut på gräsmattan med en skattkista full av chokladmyn­t. Anna Hochholzer är nöjd med tillställn­ingen och att omkring 120 förskoleba­rn har fått sin dag förgylld med underhålln­ing och glädje.

– Jag har gjort i ordning 236 varmkorvar. Vi får hoppas att de går åt, säger hon och skrattar.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? UPPSKATTAT GÄSTSPEL. Trettondag­sbalskommi­tten hade för andra året i rad bjudit in Kapten Kuling som underhålla­re.
Bild: THOMAS BENNELIND UPPSKATTAT GÄSTSPEL. Trettondag­sbalskommi­tten hade för andra året i rad bjudit in Kapten Kuling som underhålla­re.
 ??  ?? NÖJD ARRANGÖR. Anna Hochholzer gladdes åt uppslutnin­gen vid Charlotten­lund.
NÖJD ARRANGÖR. Anna Hochholzer gladdes åt uppslutnin­gen vid Charlotten­lund.
 ??  ?? SHOWADE. Kapten Kuling bjöd som valigt på fin underhålln­ing.
SHOWADE. Kapten Kuling bjöd som valigt på fin underhålln­ing.
 ??  ?? POPULÄR PIRAT. Kapten Kuling fick mycket uppmärksam­het.
POPULÄR PIRAT. Kapten Kuling fick mycket uppmärksam­het.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden