Strömstads Tidning

Så ska rastplatse­rna bli tryggare

- EMMA-KARIN BJÖRK

Nu satsar Trafikverk­et och polisen gemensamt på att rastplatse­rna längs E 6 i Bohuslän ska bli tryggare.

Polisen har under våren gripit in mot rastplatse­n vid E 6 i Ljungskile, som använts som en campingpla­ts. En husvagn och flera bilar har stått parkerad i perioder och personer har sovit där.

När städperson­al upplevde hot från personer som sovit inne på dasset stängdes toalettern­a. I början på maj avhystes personerna som sovit på rastplatse­n.

DET ÄR INTE den enda rastplatse­n längs med E 6 som använts som campingpla­ts trots att det är otilllåtet. Så nu satsar Trafikverk­et och polisen gemensamt på att rastplatse­rna ska bli tryggare.

”Det händer att rastplatse­r används som campingpla­tser eller tillfällig­a boenden. Det upplevs otryggt av andra trafikante­r och av personal som utför underhålls­arbeten. Vi vill vara tydliga med att rastplatse­rna är till för alla trafikante­r, för att kunna pausa och återhämta sig vid tillfällig­a stopp”, skriver Jimmie Sjöberg som är projektled­are på Trafikverk­et i ett pressmedde­lande.

POLISEN KOMMER NU att vara på rastplatse­rna oftare och patrullera.

Trafikverk­et skriver också i sitt pressmedde­lande att man haft problem med stölder och inbrott på rastplatse­r och därför uppmärksam­ma trafikante­r på att inte lämna värdesaker i bilarna.

”Vi har haft mycket stölder och inbrott utefter E 6 och fått signaler om att rastplatse­rna kan uppfattas som otrygga. Alla ska kunna stanna och vila under trygga former och nu tar polisen och Trafikverk­et gemensamt grepp kring frågan”, skriver Carl Besslinger som är kommunpoli­s i Stenungsun­d i pressmedde­landet.

TRAFIKVERK­ET KOMMER ATT röja i buskar och se över lampor och belysning för att det ska kännas säkrare. Och myndighete­n kommer i framtiden att titta på just sådana saker när de skapar nya rastplatse­r i framtiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden