Strömstads Tidning

Plagen rustas upp – ankaret repareras

- THOMAS BENNELIND

Byggnation­en som just nu pågår är en del av kommunens arbete kring centrumpla­nen. Uppfräschn­ingen av Plagen ska bland annat göra ytan mer tillgängli­g för olika typer av evenemang.

Strömstads­borna har säkert lagt märke till att Plagen byter utseende. Under måndagen pågick arbetet för fullt. Conny Hansson, gatuchef på Strömstads kommun, förklarar varför ytan är en arbetsplat­s.

– Det är här vi ska ha vårt evenemangs­område. Vi får börja skapa ett område någonstans eftersom Skeppsbrop­latsen på sikt kommer att försvinna när vi sätter igång med Canning. Då måste vi ha någonstans att vara när evenemange­n knackar på dörren. Det får ändå plats med 500-600 personer på Plagen. Vi har också plockat bort buskaget som gömde en vacker stenmur, säger Conny Hansson.

En del strömstadb­or undrar kanske vad som händer med ankaret som stått på platsen.

– Ankaret står just nu i det kommunala förrådet. Vi för diskussion­er med kulturen var vi kan ställa det i framtiden. Ankaret kommer givetvis inte att försvinna, utan ska sättas tillbaka på en lämplig plats. Sedan vet man inte exakt var, men ankaret måste först repareras. Vi kommer att göra en sommarraba­tt där ankaret stått. Den 1 juni ska vi träffa allmänhete­n för att diskutera utveckling­en i centrum, säger Conny Hansson

Arbetet på Plagen beräknas vara klart inom ett par veckor.

 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? ARBETE PÅGÅR. Om ett par veckor ska Plagen ha ett nytt utseende.
Bild: THOMAS BENNELIND ARBETE PÅGÅR. Om ett par veckor ska Plagen ha ett nytt utseende.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden