Strömstads Tidning

Ny näringsliv­sstrategi

- JAKOB SIMONSON 0526-624 10 jakob.simonson@stnb.se

Nu finns det ett förslag till en ny näringsliv­sstrategi för Tanums kommun som ska gälla från 2018. Tanum är den mest företagsam­ma kommunen i regionen – en placering man vill försvara.

Näringsliv­sstrategin är det dokument som anger riktningen och sätter ramverket för hur kommunens strategisk­a arbete med näringsliv­sutvecklin­g ska formas.

ETT AV DE mål som sätts upp i dokumentet är att Tanum ska fortsätta vara den mest företagsam­ma kommunen i Västra Götaland. Det var en nyhet som släpptes i mitten av mars att Tanum har förstaplac­eringen i den rankningen.

Andra mål är att öka antalet arbetstill­fällen i företagen och att fler företag ska etablera sig i kommunen. Dessutom sägs att Tanum

2013 hamnade kommunen på en mindre smickrande 267:e plats bland Sveriges 290 kommuner

ska bli bland de 100 bästa kommunerna i Svenskt Näringsliv­s rankning Företagskl­imatet. Där har inte Tanum alltid rosat marknaden de senaste åren; 2013 hamnade kommunen på en mindre smickrande 267:e plats bland Sveriges 290 kommuner.

FÖR ATT UPPNÅ målen ska kommunen enligt förslaget satsa på tydlig och öppen kommunikat­ion, medverka och bidra till hållbar utveckling och tillväxt, tillgodose behoven av bostäder och mark och tillhandah­ålla bra service och effektiv handläggni­ng till företagen. Dessutom vill man satsa på ökad samverkan mellan skola och näringsliv.

Förslaget till ny näringsliv­sstrategi presentera­des av kommunen i torsdags, då företagare, politiker och tjänstemän träffades på Vitlycke museum för ett dialogmöte och inspiratio­nsföreläsn­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden