Strömstads Tidning

Dominerade i seriefinal­en

- THOMAS BENNELIND

Strömstad leder division 4. På fredagskvä­llen besegrades Svarteborg/stångenäs med 7-2 på Strömsvall­en. – Jag är så oerhört stolt över tjejerna, säger Ifk-tränaren René Nielsen.

Det var på förhand upplagt för en jämn och tät match mellan ettan och tvåan i division 4. Men efter slutsignal­en visade IFK varför de är ett lag för toppstride­n och siktar på uppflyttni­ng.

Bortalaget inledde annars bäst på Strömsvall­ens fina gräsplan. Efter en kvart sköt Lisa Lundgren in 1-0 från straffpunk­ten. Dessförinn­an hade sylvassa anfallaren Sandra Nielsen haft två fina lägen att näta för IFK, men Ester Samuelsson i Svarteborg-målet stod i vägen.

NIELSEN SKULLE DOCK revanscher­a sig – och det med råge. I den 18:e och 23:e minuten sköt hon först in kvittering­en och sedan IFK:S ledningsmå­l. Mycket i den första halvleken kom att handla om Sandra Nielsen. Med drygt fem minuter kvar av första halvlek drev hon upp bollen längs vänsterkan­ten och passade snyggt in i straffområ­det till lagkapten Frida Nilsson som rullade in 3-1.

– Det var jämnt i 20 minuter. Sedan tycker jag att vi tog över totalt, säger Ifk-tränaren René Nielsen om första halvlek.

HEMMADOMIN­ANSEN FORTSATTE i andra halvlek. I den 55:e minuten fullbordad­e Sandra Nielsen sitt hattrick med målet som innebar 4-1. I 60:e minuten gjorde Frida Nilsson 5-1. Den sista halvtimmen blev en transports­träcka mot säsongens tredje Ifk-vinst. Strömstad toppar serien tre poäng före Rössö U-lag.

– Det här var en lagseger, säger René Nielsen.

Fotnot:

?? Bild: THOMAS BENNELIND ?? TRE NYA POÄNG. IFK Strömstad stod för en stark laginsats mot Svarteborg/stångenäs.
Bild: THOMAS BENNELIND TRE NYA POÄNG. IFK Strömstad stod för en stark laginsats mot Svarteborg/stångenäs.